Carpenters, μισός αιώνας αναμνήσεις

 Carpenters, 50 χρόνια αναμνήσεις

H Karen Carpenter γεννήθηκε 2 Μαρτίου 1950 και πέθανε 4 Φεβρουαρίου 1983, o Richard 15 Οκτωβρίου 1946

Οι Carpenters ήταν ένα αμερικάνικο φωνητικό και οργανικό δίδυμο αποτελούμενο από τα αδέρφια Karen (1950–1983) και Richard Carpenter (γεννήθηκε το 1946). Παρήγαγαν ένα ξεχωριστό, απαλό, μουσικό στυλ, συνδυάζοντας τα κοντράλτο φωνητικά της Κάρεν με τις αρμονικές, ενορχηστρωτικές και συνθετικές ικανότητες του Ρίτσαρντ. Κατά τη διάρκεια της 14χρονης καριέρας τους, οι Carpenters ηχογράφησαν 10 άλμπουμ μαζί με πολλά σινγκλ και αρκετές τηλεοπτικές προσφορές.

Τα αδέρφια γεννήθηκαν στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ και μετακόμισαν στο Ντάουνι της Καλιφόρνια το 1963. Ο Ρίτσαρντ πήρε μαθήματα πιάνου ως παιδί, προχωρώντας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λονγκ Μπιτς , ενώ η Κάρεν έμαθε τα ντραμς. Έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί ως ντουέτο το 1965 και σχημάτισαν το Richard Carpenter Trio με προσανατολισμό την τζαζ , ακολουθούμενο από το συγκρότημα Spectrum στη μέση του δρόμου . Υπογράφοντας ως Carpenters στην A&M Records το 1969, πέτυχαν μεγάλη επιτυχία την επόμενη χρονιά με τα σινγκλ επιτυχίας " (They Long to Be) Close to You " και " We've Only Just Begun ".

Το σήμα της μελωδικής ποπ του ντουέτου δημιούργησαν μια σειρά από ηχογραφήσεις που έσπασαν ρεκόρ στα αμερικανικά τσαρτ Top 40 και Adult Contemporary και έγιναν κορυφαίοι πωλητές στα είδη soft rock , easy listening και σύγχρονης μουσικής για ενήλικες . Είχαν τρία νούμερο ένα σινγκλ και πέντε νούμερο δύο σινγκλ στο Billboard Hot 100 και 15 νούμερο ένα επιτυχίες στο Adult Contemporary chart, εκτός από 12 σινγκλ στο top-10.

Το δίδυμο έκανε περιοδείες συνεχώς κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, γεγονός που τους έβαλε υπό αυξημένη πίεση. Ο Ρίτσαρντ πήρε ένα χρόνο άδεια το 1979 αφού είχε εθιστεί στο Quaalude , ενώ η Κάρεν έπασχε από νευρική ανορεξία . Η κοινή τους καριέρα τελείωσε το 1983 όταν η Κάρεν πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια που προκλήθηκε από επιπλοκές της ανορεξίας.

Η εκτεταμένη κάλυψη ειδήσεων γύρω από αυτές τις περιστάσεις αύξησε την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις διατροφικές διαταραχές . Η μουσική τους συνεχίζει να προσελκύει την αναγνώριση των κριτικών και την εμπορική επιτυχία. Έχουν πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας τους έναν από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών .

1 RAINY DAYS AND MONDAYS

 

2 (They Long To Be) CLOSE TO YOU

 

3 FOR ALL WE KNOW

 

4 WE'VE ONLY JUST BEGUN

Video Url

 

5 A SONG FOR YOU

 

6 SUPERSTAR

Video Url

7 HURTING EACH OTHER

Video Url

8 GOODBYE TO LOVE

Video Url

 

9 CAN'T SMILE WITHOUT YOU

 

10 YESTERDAY ONCE MORE

 

 

Video Url

 

 

Ελάτε στη παρέα μας