10 τραγούδια Everly Brothers

10 τραγούδια Everly Brothers

Οι Everly Brothers ήταν ένα αμερικανικό ροκ ντουέτο, γνωστό για το παίξιμο ακουστικής κιθάρας με ατσάλινες χορδές και το στενό αρμονικό τραγούδι. Αποτελούμενο από τους Isaac Donald "Don" Everly (1 Φεβρουαρίου 1937 - 21 Αυγούστου 2021) και Phillip "Phil" Everly (19 Ιανουαρίου 1939 - 3 Ιανουαρίου 2014), το ντουέτο συνδύαζε στοιχεία ροκ εν ρολ , κάντρι και ποπ . , γίνονται πρωτοπόροι του country rock . 

Το δίδυμο μεγάλωσε σε μια μουσική οικογένεια, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο τραγουδώντας μαζί με τον πατέρα τους Ike Everly και τη μητέρα τους Margaret Everly ως "The Everly Family" στη δεκαετία του 1940. Όταν τα αδέρφια ήταν ακόμα στο γυμνάσιο, κέρδισαν την προσοχή διακεκριμένων μουσικών του Νάσβιλ όπως ο Chet Atkins , ο οποίος άρχισε να τους προωθεί για την εθνική προσοχή.

Άρχισαν να γράφουν και να ηχογραφούν τη δική τους μουσική το 1956, και το πρώτο τους επιτυχημένο τραγούδι ήρθε το 1957, με το " Bye Bye Love ", γραμμένο από τους Felice και Boudleaux Bryant . Το τραγούδι χτύπησε στο Νο. 1 την άνοιξη του 1957 και θα ακολουθούσαν πρόσθετες επιτυχίες μέχρι το 1958, πολλές από τις οποίες γράφτηκαν από τους Bryants, συμπεριλαμβανομένων των " Wake Up Little Susie ", " All I Have to Do Is Dream " και " Problem " . Το 1960, υπέγραψαν με τη μεγάλη δισκογραφική Warner Bros. Records και ηχογράφησαν το " Cathy's Clown ", γραμμένο από τα ίδια τα αδέρφια, το οποίο ήταν το single τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Τα αδέρφια κατατάχθηκαν στο Εφεδρικό Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειώντο 1961, και η παραγωγή τους έπεσε, αν και πρόσθετα hit single συνεχίστηκαν μέχρι το 1962, με το " That's Old Fashioned (That's the Way Love Should Be) " να είναι η τελευταία τους επιτυχία στο top-10.

Οι μακροχρόνιες διαφωνίες με τον Wesley Rose , τον διευθύνοντα σύμβουλο της Acuff-Rose Music , που διαχειριζόταν το συγκρότημα, και η αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών τη δεκαετία του 1960, καθώς και η αλλαγή των προτιμήσεων στη δημοφιλή μουσική, οδήγησαν στη μείωση της δημοτικότητας του γκρουπ στις ΗΠΑ. , αν και τα αδέρφια συνέχισαν να κυκλοφορούν επιτυχημένα σινγκλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά και είχαν πολλές εξαιρετικά επιτυχημένες περιοδείες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, τα αδέρφια άρχισαν να κυκλοφορούν σόλο ηχογραφήσεις και το 1973 χώρισαν επίσημα. Ξεκινώντας το 1983, τα αδέρφια επανήλθαν μαζί και συνέχισαν να παίζουν περιοδικά μέχρι το θάνατο του Phil το 2014. Ο Don πέθανε επτά χρόνια αργότερα.

Το γκρουπ είχε μεγάλη επιρροή με τη μουσική της γενιάς που το ακολούθησε. Πολλές από τις κορυφαίες συνθέσεις της δεκαετίας του 1960 επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το στενά αρμονικό τραγούδι και την ακουστική κιθάρα των Everly Brothers, συμπεριλαμβανομένων των Beatles , των Beach Boys , των Bee Gees και των Simon & Garfunkel . Το 2015, το Rolling Stone κατέταξε τους Everly Brothers στο Νο. 1 στη λίστα με τα 20 καλύτερα ντουέτα όλων των εποχών.  Εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέρος της εναρκτήριας τάξης του 1986, και στο Country Music Hall of Fame το 2001. Ο Don εισήχθη στο Musicians Hall of Fame and Museumτο 2019, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο Iconic Riff του οργανισμού για τη χαρακτηριστική του εισαγωγή στην κιθάρα ρυθμού στην τεράστια επιτυχία του 1957 των Everlys " Wake Up Little Susie ". 

1. BYE BYE LOVE

 

2. WAKE UP LITTLE SUSIE

 

3. ALL I HAVE TO DO IS DREAM

 

4. CATHY'S CLOWN

 

5. WALK RIGHT BACK

 

 

6. LUCILLE

 

7. TEMPTATION

 

8. CRYIN' IN THE RAIN

 

9. THAT'S OLD FASHIONED

 

10. THE PRICE OF LOVE