Τα 10 πιο οργισμένα τραγούδια των Metallica

Τα 10 πιο οργισμένα τραγούδια των Metallica

Οι Metallica σχηματίστηκαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 28 Οκτωβρίου του 1981 από τους Λαρς Ούλριχ (ντράμερ) και Τζέιμς Χέτφιλντ (φωνητικά, κιθάρα).

Ο γρήγορος ρυθμός και η επιθετική μουσική της μπάντας την κατέστησε ως μία από τις ιδρυτικές μπάντες της thrash metal μουσικής ονόματι "Big Four", δίπλα στους Megadeth, Anthrax και Slayer.

Σήμερα, οι Metallica αποτελούνται από τους Ούλριχ και Χέτφιλντ, τον Κερκ Χάμμετ (κιθάρα) και τον Ρόμπερτ Τρουχίγιο (μπάσο), ενώ από το συγκρότημα πέρασαν και ο Ντέιβ Μαστέιν, μετέπειτα ιδρυτής του επίσης thrash metal συγκροτήματος Megadeth, ο Κλιφ Μπέρτον, ο Τζέισον Νιούστεντ, που αντικατέστησε τον Μπέρτον μετά τον θάνατό του σε τροχαίο δυστύχημα στην Σουηδία, καθώς επίσης κι ο Ρον ΜακΓκόβνεϊ, που ήταν ο αρχικός μπασίστας του συγκροτήματος μέχρι που τον αντικατέστησε ο Μπάρτον το 1982.

Με πωλήσεις 70 εκατομμυρίων άλμπουμ στις ΗΠΑ (RIAA Total Sales) και περισσότερα από 80 εκατομμύρια άλμπουμ εκτός αυτών, έχουν πουλήσει περίπου 150 εκατομμύρια άλμπουμ, παγκοσμίως.

Το συγκρότημα είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα heavy metal συγκροτήματα στην ιστορία, ενώ γενικά κατατάσσεται έβδομο, με βάση τις πωλήσεις, στην ως τώρα αμερικανική μουσική ιστορία. 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έπειτα, απευθύνθηκαν σε ένα πιο ευρύ κοινό, αλλάζοντας τη μουσική του νοοτροπία, στρεφόμενο προς πιο hard rock ήχους.

Θεωρήθηκαν πρωτοπόροι της speed και thrash metal μουσικής, με την κυκλοφορία του παρθενικού τους άλμπουμ, Kill 'em All.

1. Welcome Home (Sanitarium) - Master of Puppets (1986)

Video Url

 

2. Dyers Eve - And Justice for All (1998)

Video Url

 

3. Aint My Bitch - Load (1996)

Video Url

 

4. Damage, Inc. - Master of Puppets (1986)

Video Url

 

5. St. Anger - St. Anger (2003)

Video Url

 

6. Ride the Lightning - Ride the Lightning (1984)

Video Url

 

7.And Justice for All - And Justice for All (1988)

Video Url

 

8. Holier Than Thou - Metallica (1991)

Video Url

 

9. So What - Garage Inc. (1998)

 

Video Url

 

10. Blackened - And Justice for All (1988)

 

Video Url