Paul Simon: 10 τραγούδια

Paul Simon: 10 τραγούδια

Ο Paul Simon γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1941.

Γεννήθηκε στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϋ και μεγάλωσε στο δήμο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Άρχισε να παίζει με τον συμμαθητή του Art Garfunkel το 1956, όταν ήταν ακόμη στην πρώτη τους εφηβεία. Μετά από περιορισμένη επιτυχία, το ζευγάρι επανενώθηκε αφού μια ηλεκτρισμένη εκδοχή του τραγουδιού τους " The Sound of Silence " έγινε επιτυχία το 1966. Οι Simon & Garfunkel ηχογράφησαν μαζί πέντε άλμπουμ με τραγούδια κυρίως γραμμένα από τον Simon, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών " Ms. Robinson ", " America », « Bridge over Troubled Water » και « The Boxer ». Μετά τον χωρισμό των Simon & Garfunkel το 1970, ο Simon ηχογράφησε τρία αναγνωρισμένα άλμπουμ τα επόμενα πέντε χρόνια, τα οποία μπήκαν όλα στο Top 5 του Billboard 200.

Επανενώθηκε με τον Garfunkel για μια παράσταση στο Central Park της Νέας Υόρκης το 1981, προσελκύοντας μισό εκατομμύριο θεατές, και ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία με τον Garfunkel.

Έχει κερδίσει δεκαέξι βραβεία Grammy για τη σόλο και τη συνεργατική του δουλειά, συμπεριλαμβανομένων τριών για το άλμπουμ της χρονιάς ( Bridge Over Troubled Water , Still Crazy After All These Years και Graceland ) και ένα Βραβείο Lifetime Achievement. 

1. STILL CRAZY AFTER ALL THESE YEARS

 

 

2. YOU CAN CALL ME ALL

 

 

3. KODACHROME

 

 

4. MOTHER AND CHILD REUNION

 

 

5. 50 WAYS TO LEAVE YOUR LOVER

Video Url

 

6. THE BOY IN THE BUBBLE

 

 

7. LATE IN THE EVENING

 

 

8. ME AND JULIO DOWN BY THE SCHOOLYARD

 

 

9. DIAMONDS ON THE SHOLE OF HER SHOES

 

 

10. SLIP SLIDIN' AWAY

 

 

https://www.popup.gr/