Το μίσος στο τραγούδι είναι διαφορετικό από τη ζωή και ακίνδυνο, 11 τραγούδια & μερικές απόψεις

Το μίσος στο τραγούδι είναι διαφορετικό από τη ζωή και ακίνδυνο, 11 τραγούδια & μερικές απόψεις

Ας δεχθούμε ότι όλα όσα λέει ο Μίκης Θεοδωράκης είναι λάθος, ότι έχει κάνει τα χειρότερα σε πολιτικό επίπεδο, ας δεχθούμε επίσης ότι η καλλιτεχνική του προσφορά είναι μηδαμινή και ότι οι ξένοι σε όλο το πλανήτη είναι άσχετοι και τον αναγνώρισαν για λόγους που δεν έχουν σχέση με την μουσική, το ίδιο και για την Νάνα Μούσχουρη που δεν έχει όπως θα έπρεπε όλους τους Έλληνες στο πλευρό της.

Είναι η πολιτική τοποθέτηση κάποιου αιτία να τον μισήσουμε; μπορεί όλοι να έχουν τις ίδιες απόψεις με εμάς; μόνο εμείς σκεφτόμαστε σωστά; τέτοιες απόψεις δεν έχουν ούτε τα μωρά, μερικές φορές αναγνωρίζουν το δίκιο του άλλου.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο μίσος στην χώρα, όσο σήμερα, μισούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, τους φίλους της αντίπαλης με εμάς ποδοσφαιρικής ομάδος, τους τραγουδιστές που δεν μας αρέσουν, μισούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. ΄Ενας αδικαιολόγητος ωκεανός κακίας για ότι δεν το εγκρίνουμε.

Δεν είναι απαραίτητο το να συμφωνούμε όλοι με όλα, αντίθετα αυτό είναι πρακτικά αδύνατο και όχι δημιουργικό.

Βασική προϋπόθεση στις διαφωνίες μας, το να εκφράζουμε την δική μας άποψη. Διαφωνίες χωρίς να λέμε την γνώμη μας είναι απλά κακίες.

Η παρέα μας έχει μεγαλώσει, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κάνουν πέρασμα συχνά από τις σελίδες μας, είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι.

Τελευταίο παράδειγμα η λίστα με τα Ελληνικά άλμπουμ της χρονιάς, όπως είναι φυσικό μερικοί διαφωνούν, όμως το να προτείνουμε Αγγλόφωνα Ελληνικά συγκροτήματα δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

θα μας επιτρέψετε να έχουμε μία άποψη για την αξία τους, κάτι ξέρουμε κι εμείς, υπάρχουν μερικοί που έχουν ταλέντο, αλλά δεν θα γίνουν μεγάλοι επειδή γράφουν κάποιοι γ' αυτούς, θέλουν πολύ δουλειά και έχουν να ανταγωνισθούν χιλιάδες ξένα ονόματα, ενώ στο Ελληνόφωνο ρεπερτόριο θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν με την σχετική έλλειψη παραγωγών.

Δεν το καταλαβαίνουν, δεν πειράζει, τους ευχόμαστε να κατακτήσουν όλο τον κόσμο, ένας λαός που μισεί τους ξένους στην εποχή μας για τις οικονομικές και πολιτικές θέσεις που έχουν οι κυβερνήσεις των χωρών τους έναντι της πατρίδας μας, προσπαθεί να εκφραστεί Αγγλικά. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.... είμαστε χορτάτοι.

Κώστας Ζουγρής

LOVE TO HATE YOU-Erasure

I HATE MY SELF FOR LOVING YOU-Joan Jett and The Black Hearts

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΦΥΓΩ-Αλέκα Κανελλίδου

THE THIN LINE BETWEEN LOVE AND HATE-Iron Maiden

THIN LINE BETWEEN LOVE AND HATE-Persuaders

FUCK YOU-Lilly Allen

IN THE END-Linkin Park

THE MAN THEY LOVE TO HATE-Stranglers

WASTIN MY HATE-Metallica

I LOVE IT-Icona Pop

RAT IN MY KITCHEN-UB40