10+2 απώλειες στο χώρο του ροκ, για το 2024 και μέχρι στιγμής

2024
Photo by Wikimedia Commons

Το 2024 θυμίζει τη μαύρη για τη μουσική χρονιά του 2016

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και πολλοί από τους παιδικούς και εφηβικούς μας ήρωες μας αποχαιρετούν διαδοχικά, τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η φετινή χρονιά και μέχρι στιγμής έχει πάρει από κοντά μας πολύ αγαπημένους μουσικούς, καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν και η κληρονομιά τους θα είναι πάντα εκεί.

Οι σημαντικότεροι θάνατοι στο χώρο της ροκ μουσικής, για το 2024 και μέχρι στιγμής, είναι :

1) Steve Albini
Σπουδαίος παραγωγός για τον εναλλακτικό ροκ ήχο, συνεργάστηκε με Nirvana, Pixies κ.α.

2) Mike Pinder
Το τελευταίο εν ζωή αυθεντικό μέλος των Moody Blues απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών. Ήταν στο συγκρότημα από το 1964 έως το 1978.

3) John Sinclair
Ο πολύ σημαντικός John Sinclair ήταν Manager των MC5, ποιητής, ακτιβιστής και σημαίνον στέλεχος της αντικουλτούρας των 60s και early 70s.

4) CJ Snare
Τραγουδιστής των Firehouse, έγραψε ιστορία με τους glam θρύλους και την εξαιρετική δισκογραφία τους. Έφυγε στα 64 του χρόνια.

5) Richard Tandy
O πληκτράς των Electric Light Orchestra έφυγε την Πρωτομαγιά σε ηλικία 76 ετών. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στο πολύ επιτυχημένο album "Discovery" το οποίο και έδωσε τα hits "Confusion", "Don't Bring me Down" και "Last Train to London".

6) Dickey Betts
Ένας γίγαντας του southern rock, αυθεντικό μέλος των Allman Brothers Band και συνθέτης μεταξύ άλλων των ύμνων "Ramblin' Man" και "Jessica".

7) Steve Harley
Ο ιθύνων νους των σπουδαιών Cockney Rebel, ο καλλιτέχνης πίσω από τα "Come Up and See Me", "Sebastian" και "Hideaway"

8) Eric Carmen
Έγινε πασίγνωστος από τα hits της προσωπικής του καριέρας, "All by Myself" και "Hungry Eyes".

9) Gerry Conway
Σημαντικός drummer του classic rock, ο Conway συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με Cat Stevens, Jethro Tull (στα 80s), Fairport Convention και πολλούς άλλους

10) Brit Turner
Ο drummer των σύγχρονων southern rock, Blackberry Smoke, έχασε τη μάχη με το γλοιοβλάστωμα.

11) Wayne Kramer
Ο σπουδαίος Kramer ήταν η ηγετική μορφή των MC5 από το Detroit, με το Kick out the Jams να αποτελεί την αιώνια παρακαταθήκη του

12) James Kottak
Drummer που έγραψε τη δική του ιστορία με τους Scorpions, τους Michael Schenker Group και τους Γερμανούς θρύλους Kingdom Come. Έφυγε μόλις στα 61 του χρόνια.

Tags