Σούπερ συνταγή για light μελομακάρονα με υγιεινά υλικά

Σούπερ συνταγή για light μελομακάρονα με υγιεινά υλικά

Οι γιορτές πλησιάζουν και σιγά-σιγά κάνουν την εμφάνισή τους και τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα ? γλυκά: κουραμπιέδες, δίπλες, μελομακάρονα!

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι δίαιτα & γλυκά δεν πάνε μαζί κι αποφεύγουν να φτιάξουν γιορτινά γλυκίσματα.

Γι’ αυτό, σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει super συνταγή για light μελομακάρονα με υγιεινά υλικά που μπορείς να απολαύσεις, χωρίς τύψεις φυσικά!

? Υλικά:

Για τα μπισκοτάκια
- 200γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 100ml ελαιόλαδο
- 50ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- ½ κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κ. γλυκού κανέλα
- ¼ κ. γλυκού γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι
-200γρ μέλι
-100ml νερό
-1 στικ κανέλα
Για το πασπάλισμα
- 100γρ τριμμένο καρύδι

??‍? Εκτέλεση:

? Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά.
? Σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι, ενώ παράλληλα ζυμώνουμε. Πλάθουμε τα μπισκοτάκια σε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες και τις πιέζουμε με την παλάμη μας προς τα κάτω. Μπορούμε να τα περάσουμε και μία φορά πάνω στον τρίφτη, ώστε να πάρουν το χαρακτηριστικό σχέδιο!
?Βάζουμε τα μελομακάρονα σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Ύστερα τα αφήνουμε να κρυώσουν.
?Όταν τα μπισκοτάκια μας έχουν κρυώσει, για το σιρόπι ζεσταίνουμε το μέλι με το νερό και την κανέλλα – χωρίς όμως να βράσει!
? Βουτάμε τα μπισκοτάκια μας στο ζεστό σιρόπι και ύστερα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι κι έτοιμα!
✨ Και να θυμάσαι – τίποτα δεν είναι «άσπρο ή μαύρο»! Είναι εξίσου σημαντικό να μπορούμε να χαιρόμαστε και να κρατάμε τις παραδόσεις μας όσο και το να ακολουθούμε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο διατροφής!

Και του χρόνου!

Ευχαριστούμε το Nutricenter by Valia Grigoriou