Να κάνω ή να μην κάνω την δεύτερη δόση του εμβολίου;

Να κάνω ή να μην κάνω την δεύτερη ή τρίτη δόση του εμβολίου;

Κάθε φορά που γράφουμε οτιδήποτε έχει σχέση με το εμβόλιο υπάρχουν οι φανατικοί, προφανώς 'επιστήμονες', οι οποίοι διαφωνούν για την αναγκαιότητα του και συνήθως παραθέτουν απόψεις επιστημόνων οι οποίοι είναι αντίθετοι και δεν πιστεύουν στο μέγεθος του κινδύνου του κορονοϊού.

Έχουμε εμπειρίες όλοι μας από γιατρούς και ξέρουμε πόσες γνώμες θα πάρουμε αν ρωτήσουμε 100 γιατρούς για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Την Κυριακή θα κάνω την δεύτερη δόση του Pfizer, υπάρχει κανείς που να αναλαμβάνει να αποζημιώσει την οικογένεια μου, αν δεν το κάνω και νοσήσω και η κατάληξη μου θα είναι η κόλαση, ή έστω ο παράδεισος; δεν θα τόλεγα και γιατί να το κάνει, συγγενής μου είναι ή φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πατάει το κουμπί, ανοίγει τον υπολογιστή και γράφει ό,τι θέλει.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει φαντάζομαι κάποιος που να εγγυάται ότι δε θα μου συμβεί καμία από τις παρενέργειες που εμφανίζονται στα εμβόλια.

Δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Γι' αυτό ο καθένας μας παίρνει το προσωπικό του ρίσκο και κάνει την επιλογή του χωρίς .να προσπαθεί να την επιβάλει στους άλλους.

Από τα κόμματα νομίζω ο Βελόπουλος πρέπει να είναι εναντίον των εμβολίων και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που δρα εκτός επίσημης γραμμής. Οι λογικοί Συριζαίοι βέβαια που ανήκουν ηλικιακά ή από πλευράς υγείας στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, το υπερασπίζονται το εμβόλιο, αλλά ο πρώην υπουργός υγείας όχι, δηλαδή αν ήταν κυβέρνηση τι θα έκανε ο Τσίπρας, θα απαγόρευε τα εμβόλια όπως θα του έλεγε ο Υπουργός του ή θα τον άλλαζε; δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις γιατί όλα τα κόμματα φροντίζουν να έχουν στελέχη που καλύπτουν όλες τις τάσεις.

Κώστας Ζουγρής