Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε βράδυ γάλα με κουρκουμά

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν πίνεις κάθε βράδυ γάλα με κουρκουμά

Το «χρυσό γάλα» είναι το όνομα του ροφήματος που θα παρασκευάσεις εάν αναμίξεις μισή κουταλιά σκόνη κουρκουμά και ένα φλιτζάνι γάλα.

Αυτό το ρόφημα μπορεί να κάνει θαύματα στο σώμα σου ενώ εσύ κοιμάσαι ήσυχα. Εάν το πίνεις καθημερινά, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, να καθαρίσει το σώμα σου μέσω του συκωτιού σου και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τα οφέλη για τον οργανισμό σου αν αποφασίσεις να εντάξεις αυτή την υγιεινή ρουτίνα στην καθημερινότητά σου:

1. Θα αποτοξινώσει το συκώτι σου

Ο κουρκουμάς έχει αποδειχθεί ωφέλιμος για το συκώτι. Στο σώμα σου, θα λειτουργήσει ως καθαριστικό και θα αποτρέψει τη συσσώρευση λιπαρών οξέων στο ήπαρ σου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το γάλα κουρκουμά θα ενισχύσει την ικανότητα του συκωτιού σου να επεξεργάζεται τρόφιμα και χημικά και να αποβάλλει τακτικά τις ουσίες που δεν χρειάζεσαι. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσει το σώμα σου.

2. Μπορεί να καταπολεμήσει τις φλεγμονές στο σώμα σου

Το κύριο συστατικό του κουρκουμά είναι μια ουσία που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία, σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για τη θεραπεία κοινών φλεγμονών, καθώς και πιο σοβαρών παθήσεων όπως η αρθρίτιδα, οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, η παγκρεατίτιδα και πολλά άλλα. Αφού πιεις ένα ποτήρι «χρυσό γάλα», η κουρκουμίνη που υπάρχει στο ποτό, θα μπλοκάρει ορισμένα ένζυμα που επιτρέπουν τη φλεγμονή στο σώμα σου, μειώνοντας το πρήξιμο που έχεις.

3. Το σώμα σου θα ενισχυθεί στην καταπολέμηση των βακτηριδίων

Μελέτη του ΑΙΥ έχει δείξει ότι ο κουρκουμάς έχει αντιβιοτικές ιδιότητες που καταπολεμούν τα βακτηρίδια, τους ιούς και τους μύκητες καθιστώντας τον έναν μεγάλο σύμμαχο για τη θεραπεία του κρυώματος και του πονόλαιμου.

4. Θα βοηθήσεις το σώμα σου στην πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου

Ο κουρκουμάς δρα σαν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό μέσα σου. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες που παράγει ελεύθερες ρίζες μέσα στο σώμα σου και που μπορεί να προκαλέσει χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος. Αλλά δεν προλαμβάνει μόνο τον καρκίνο, αλλά μπορεί και να τον πολεμήσει. Μια νέα μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας, δείχνει ότι η κατανάλωση κουρκουμά, μπορεί να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα βοηθώντας να σταματήσει η ανάπτυξη των όγκων.

5. Θα αρχίσεις να χάνεις λίπος

Όχι μόνο ο κουρκουμάς ενισχύει το μεταβολισμό σου αλλά βοηθά επίσης το σώμα σου να αφομοιώσει το λίπος γρηγορότερα. Και τα οφέλη του γάλακτος με κουρκουμά για την απώλεια βάρους δεν τελειώνουν, καθώς μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature.com, υποδηλώνει ότι όταν το καταναλώνεις τακτικά, εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα, καθιστώντας την αποτελεσματική ουσία για να επιταχύνει τη δίαιτα σου.

6. Η καρδιά σου θα παραμείνει ισχυρή και υγιής

Ο κουρκούμας θα εμποδίσει την απελευθέρωση κυτοκινών στο σώμα σου. Οι κυτοκίνες είναι ουσίες που σχετίζονται με φλεγμονές και καρδιαγγειακές παθήσεις. Πίνοντας γάλα κουρκουμά κάθε βράδυ μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

7. Ο εγκέφαλός σου θα γίνει πιο υγιής και θα είναι περισσότερο σε εγρήγορση

Θα αυξήσεις το επίπεδο του BDNF, μιας ουσίας που αυξάνει τον αριθμό των νευρικών συνδέσεων που γίνονται στον εγκέφαλο και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εκφυλιστικών καταστάσεων όπως η νόσος του Alzheimer.

8. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα ενισχυθεί

Η κουρκουμίνη που βρίσκεται στον κουρκουμά είναι ένας ισχυρός παράγοντας που θα ενεργοποιήσει τα αμυντικά σου χημικά, όπως τα Τ - κύτταρα, τα Β - κύτταρα, τα natural killer κύτταρα κλπ. Το ανοσοποιητικό σου σύστημα θα αποκτήσει περισσότερη δύναμη για να επιτεθεί σε ξένα σώματα.

9. Τα οστά σου θα γίνουν πιο δυνατά

Ο κουρκουμάς θα αποτρέψει την απώλεια οστικής μάζας στο σώμα σου κατά περίπου 50%. Επιπλέον, το πλούσιο σε ασβέστιο γάλα, γεμάτο με βιταμίνη D, μαζί με το μισό κουταλάκι κουρκουμά, χρησιμεύει ως αποτελεσματικό τονωτικό για τα οστά σου.

Με πληροφορίες από itrofi.gr