Έλαιο αβοκάντο: Αντικαρκινικά, καρδιοπροστατευτικά και άλλα οφέλη

Έλαιο αβοκάντο: Αντικαρκινικά, καρδιοπροστατευτικά και άλλα οφέλη

Το λάδι από αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, γεγονός που το καθιστά υγιεινή εναλλακτική των ελαίων που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Πολλές μελέτες αποκαλύπτουν τα σημαντικά οφέλη του αποστάγματος αυτού του υψηλής διατροφικής αξίας φρούτου, όταν το εντάσσουμε στη διατροφή μας.

Δείτε αναλυτικά όλους τους λόγους που το λάδι αβοκάντο είναι καλό για την υγεία:

Ωφελεί την καρδιά: Η αντικατάσταση των υδατανθράκων από μονοακόρεστα λιπαρά βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, εξισορροπεί τα λιπίδια και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Το λάδι αβοκάντο είναι πολύ πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, γι’ αυτό αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική για το μαγείρεμα. Όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες αντικαθιστώντας τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά, μειώνει ή διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα την αρτηριακή πίεση και ωφελεί την υγεία της καρδιάς.

Καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων: Η χρήση ελαίου αβοκάντο στις σαλάτες βελτιώνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών, όπως είναι τα καροτενοειδή, έδειξαν μελέτες. Καροτενοειδή, όπως η λουτεΐνη, το β-καροτένιο και το α-καροτένιο, βοηθούν στη μείωση του κινδύνου παθήσεων των ματιών και συγκεκριμένων τύπων καρκίνου.

Αύξηση καλής χοληστερόλης: Τα υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων βοηθούν στην αύξηση της καλής και τη μείωση της κακής χοληστερόλης. Προσθέτοντας έλαιο αβοκάντο στα φαγητά, συμβάλλετε στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας.

Υγεία οστών: Το έλαιο αβοκάντο συμβάλλει στη διαχείριση των παθήσεων που επηρεάζουν τις αρθρώσεις. Έχει βρεθεί ότι ανακουφίζει από τους πόνους και το οίδημα στις αρθρώσεις, συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας.

Ωφελεί το δέρμα: Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης. Μελέτη που βασίστηκε στη χρήση κρέμας με βιταμίνη Β12 και εκχύλισμα αβοκάντο, έδειξε ότι ήταν πολύ αποτελεσματικό μετά τη χρήση επί 12 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από onmed.gr