Θέλετε σφιχτή κοιλιά; Αυτές είναι οι τροφές για να αποκτήσετε γράμμωση

Θέλετε σφιχτή κοιλιά; Αυτές είναι οι τροφές για να αποκτήσετε γράμμωση

Όλοι έχουμε κοιλιακούς μυς, το λίπος όμως που συγκεντρώνεται στην περίμετρο της μέσης και την κοιλιά, τους υπερκαλύπτει με αποτέλεσμα να δημιουργείται το γνωστό «σωσίβιο».

Για να φανούν καταρχάς οι κοιλιακοί και σε επόμενη φάση να αποκτήσετε γράμμωση, το άλφα και το ωμέγα είναι η διατροφή. Είναι τόσο καθοριστικός ο ρόλος της διατροφής, που σύμφωνα με τους ειδικούς ευθύνεται κατά 90% για το αποτέλεσμα της προσπάθειας έναντι μόλις 10% της άσκησης.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να ακολουθείτε μια προσεγμένη διατροφή, με συχνά και μικρά γεύματα χαμηλά σε υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνες, για να γίνει η πολυπόθητη εμφάνιση των κοιλιακών.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν τροφές που μειώνουν το φούσκωμα και ενισχύουν το μεταβολισμό σας, ιδανικές για την περιοχή της κοιλιάς:

Αμύγδαλα: Πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε, τα αμύγδαλα είναι ιδανική αντιοξειδωτική τροφή. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για αύξηση της ενέργειας και της μυϊκής μάζας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα αμύγδαλα εμποδίζουν τη συσσώρευση του λίπους.

Αυγά: Περιέχουν την ιδανική ισορροπία αμινοξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Προκαλούν επίσης αίσθημα κορεσμού.

Σόγια: Η σόγια παρέχει αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μπορείτε εύκολα να την εντάξετε στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα.

Μήλα: Ένα μεγάλο μήλο περιέχει 5 γραμμάρια φυτικές ίνες αλλά αποτελείται κατά 85% από νερό. Είναι ελαφρύ και παράλληλα σας χορταίνει. Αποτελεί ιδανικό σνακ για λίγο πριν τη γυμναστική.

Με πληροφορίες από onmed.gr