Κουνούπια: 7 φυσικές λύσεις για ν' ανακουφιστείτε από τη φαγούρα και τον πόνο

Κουνούπια: 7 φυσικές λύσεις για ν' ανακουφιστείτε από τη φαγούρα και τον πόνο

Δείτε πώς θα ανακουφιστείτε από τον πόνο, το κοκκίνισμα και τη φαγούρα.

Αν παρά τα φιδάκια, τα κεριά σιτρονέλας και τα αντικουνουπικά σπρέι τα κουνούπια συνεχίζουν να σας «γαζώνουν» ανελέητα, το μόνο που σας μένει είναι να καταφύγετε σε λύσεις που θα καταπραΰνουν τουλάχιστον τις ενοχλήσεις που σας προκαλούν τα τσιμπήματα, όπως η φαγούρα, ο πόνος και το κοκκίνισμα του δέρματος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποια φυσικά υλικά, που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας, θα ηρεμήσουν το ερεθισμένο δέρμα σας:

1. Λεμόνι: Το λεμόνι έχει φυσική αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριδιακή και αναλγητική δράση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε στη μέση ένα λεμόνι και να το τρίψετε επάνω στο σημείο που σας τσίμπησε το κουνούπι. Να σημειωθεί ότι το λεμόνι δεν λειτουργεί προληπτικά ενάντια στα κουνούπια και μάλιστα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια ή και φλύκταινες αν εφαρμοστεί στο δέρμα και στη συνέχεια το δέρμα εκτεθεί στον ήλιο.

2. Αλόη: Ο χυμός της αλόης περιέχει περισσότερα από 130 ενεργά συστατικά και 30 αμινοξέα που ωφελούν το δέρμα. Αποτελεί επίσης φυσικό αντισηπτικό, έχει ισχυρή καταπραϋντική δράση και επιταχύνει την επούλωση μικροτραυμάτων και πληγών. Μπορείτε να εφαρμόσετε την αλόη στο δέρμα απευθείας από το φυτό, κόβοντας ένα από τα φύλλα του, ή να την προμηθευτείτε σε μορφή τζελ από το φαρμακείο.

3. Μαγειρική σόδα: Τα ήπια αλκαλικά συστατικά της εξισορροπούν το pH του δέρματος, ώστε να μειωθεί η φλεγμονή γύρω από το τσίμπημα και να υποχωρήσει το αίσθημα της φαγούρας. Για να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα επάνω στο δέρμα, αναμείξτε τη με λίγες σταγόνες νερό για να φτιάξετε μια πηχτή πάστα και αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά πριν την ξεπλύνετε.

4. Μέλι: Γνωστό για την επουλωτική και ενυδατική του δράση, το μέλι είναι ιδανικό για τα τσιμπήματα των εντόμων, καθώς δρα ενάντια στις φλεγμονές και εξουδετερώνει τα μικρόβια. Μόλις μία σταγόνα μέλι επάνω στο τσίμπημα από το κουνούπι είναι αρκετή για να ανακουφιστείτε άμεσα.

5. Σκόρδο: Τρίψτε λίγο σκόρδο επάνω στο τσίμπημα του κουνουπιού για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο και τη φαγούρα. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το δέρμα με άφθονο νερό.

6. Παγάκι: Το παγάκι μουδιάζει τα νεύρα που προκαλούν το αίσθημα της φαγούρας και του πόνου και παράλληλα δρα ενάντια στη φλεγμονή που προκαλεί το τσίμπημα του κουνουπιού. Τυλίξτε μερικά παγάκια σε μια καθαρή πετσέτα και ακουμπήστε τα επάνω στο τσίμπημα για 15 λεπτά περίπου για να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις.

7. Μηλόξιδο: Το μηλόξιδο έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Ρίξτε μερικές σταγόνες μιλόξιδο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τρίψτε απαλά το σημείο του τσιμπήματος. Αν τα τσιμπήματα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σώματος μπορείτε να προσθέσετε δύο με τρία φλιτζάνια μιλόξιδο σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και να χαλαρώσετε για 10-15 λεπτά.

Με πληροφορίες από onmed.gr