Οι τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες

Οι τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες

Καθημερινά εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωση.

Λόγω των βλαβερών ουσιών και των επικίνδυνων σωματιδίων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, η επιβάρυνση των πνευμόνων είναι μεγάλη.

Παρακάτω θα δείτε ποιες είναι οι τροφές αυτές που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων μέσω της απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών.

Σκόρδο: Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης, της ένωσης που βρίσκεται στο σκόρδο, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές με φολικό οξύ: Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σταυρανθή λαχανικά: Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι κάποιες από τις καλύτερες επιλογές.

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα: Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, βοηθούν όσους πάσχουν από χρόνιο άσθμα.

Τροφές με καροτενοειδή: Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδι: Έχει αποδειχθεί ότι λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

Πηγή: onmed.gr