Πέντε συνδυασμοί τροφών που ωφελούν την υγεία μας

Πέντε συνδυασμοί τροφών που ωφελούν την υγεία μας

Αυτό που προσέχουμε κυρίως στη διατροφή είναι οι επιπτώσεις στο σωματικό βάρος.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορείτε να συνδυάσετε υγιεινές τροφές μεταξύ τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτείτε το οφέλη τους για την υγεία.

Δείτε παρακάτω τέτοιους συνδυασμούς τροφών και τι ακριβώς σας προσφέρει ο κάθε ένας από αυτούς:

1. Ηλιόσποροι + δημητριακά ολικής αλέσεως: Βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Προσθέστε μισή κούπα ηλιόσπορους στα δημητριακά του πρωινού σας. Σας προσφέρει περισσότερο από το 100% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε άλφα-τοκοφερόλη, την πιο ενεργή μορφή της βιταμίνης Ε. Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο και καρδιαγγειακή νόσο.

2. Ομελέτα + κόκκινες πιπεριές: Λεία επιδερμίδα. Προσθέστε 1/2 κούπα ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές στην ομελέτα σας. Ο συνδυασμός θα σας προσφέρει περισσότερο από το 100% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για το δέρμα. Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο μελέτησαν την πρόσληψη βιταμίνης C σε 4.025 γυναίκες και διαπίστωσαν ότι εκείνες που κατανάλωναν περισσότερη βιταμίνη C είχαν λιγότερες ρυτίδες και ξηρότητα στην επιδερμίδα τους.

3. Σάντουιτς + σπανάκι: Καλύτερη νυχτερινή όραση. Προσθέστε τρία μικρά φύλλα από σπανάκι στο σάντουιτς και θα ικανοποιήσετε τουλάχιστον το 20% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α σας βοηθάει να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι, ενώ παράλληλα προστατεύει από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.

4. Νερό + άγλυκος χυμός cranberry: Μειώνει τις οδοντικές κοιλότητες. Ο χυμός cranberry χωρίς ζάχαρη αποτρέπει τη συσσώρευση του βακτηρίου Streptococcus στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό το βακτήριο ευθύνεται για τις περισσότερες κοιλότητες στα δόντια σας. Ο άγλυκος χυμός εμποδίζει επίσης τον σχηματισμό πλάκας. Η ανάμιξη με το νερό βοηθάει στην μείωση της οξύτητας του χυμού.

5. Ζυμαρικά + μαϊντανός: Δυναμώνει τα οστά. Αν προσθέσετε σε ένα πιάτο ζυμαρικών μόλις έξι κλωναράκια μαϊντανό, θα ικανοποιήσετε την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σας σε βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών. Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει στην πρόληψη των καταγμάτων και μπορεί να σας προφυλάξει από την απώλεια οστικής μάζας.

Πηγή: onmed.gr