Μακροζωΐα: 6 μυστικά για να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα

Μακροζωΐα: 6 μυστικά για να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα

Οι άνθρωποι ανέκαθεν αναζητούσαν τρόπους για να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.

Έτσι αναπτύχθηκε η επιστήμη της αντιγήρανσης, η οποία καταβάλλει προσπάθειες ανέρευσης μεθόδων διατήρησης της νεότητας και αντιστροφής της γήρανσης.

Υπάρχουν, άραγε, μυστικά που μπορούν να προσθέσουν χρόνια ποιοτικής ζωής;

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συνήθειες που υπόσχονται μακροζωία, προκειμένου να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας:

2. Προσοχή στην αρτηριακή πίεση: Έρευνα έδειξε ότι τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, τα οποία αντικατέστησαν το 8% των ημερήσιων θερμίδων τους από ψωμί, δημητριακά, πατάτες και ζυμαρικά με άπαχο κόκκινο κρέας, παρουσίασαν πτώση στη συστολική αρτηριακή πίεση έως και 4 μονάδες σε διάστημα μόλις 8 εβδομάδων. Το κόκκινο κρέας περιέχει αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση.

2. Παρατηρείτε το δέρμα σας: Σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University, όσοι αυτοεξετάζουν το δέρμα τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες θεραπείας σε περίπτωση εμφάνισης καρκίνου. Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο συχνές και επικίνδυνες μορφές καρκίνου.

3. Προστατέψτε την καρδιά σας: Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα, περιορίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων κατά 31%.

4. Προτιμήστε τον ντεκαφεϊνέ: Σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard, όσοι καταναλώνουν δύο ή περισσότερα φλιτζάνια ντεκαφεϊνέ καφέ την ημέρα, μειώνουν κατά 52% τις πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

5. Αποφύγετε την κατάθλιψη: Φινλανδική έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες που εκτίθενται στο φως του ήλιου όταν εργάζονται έχουν καλύτερη διάθεση, συγκριτικά με όσους εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

6. Προλάβετε το εγκεφαλικό: Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 6%.

Πηγή: The Healthy, onmed.gr