Πέντε πρωινές συνήθειες για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά όσο μένετε σπίτι

Πέντε πρωινές συνήθειες για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά όσο μένετε σπίτι

Από τη μία η συνεχής παραμονή μέσα στο σπίτι και από την άλλη το άγχος για τις εξελίξεις τον τομέα της παγκόσμιας υγείας έχουν καταφέρει να αλλάξουν ριζικά όχι μόνο την καθημερινότητά μας αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες. Τι κι αν πριν λίγο καιρό είχατε αποφασίσει να χάσετε τα περιττά κιλά και να βγείτε το καλοκαίρι στην παραλία γεμάτη αυτοπεποίθηση, η πανδημία του κοροναϊού και η καραντίνα έχουν απομακρύνει από το μυαλό σας κάθε σκέψη για αδυνάτισμα αλλά και… παραλία.

Ωστόσο, η απώλεια μερικών κιλών δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικασία όσο νομίζετε και στην πραγματικότητα η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της σιλουέτας σας, αφού τώρα έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας για να διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε το πρόγραμμά σας.

Έτσι, υιοθετώντας μερικές απλές πρωινές συνήθειες θα είστε σε θέση να χάσετε τα περιττά κιλά και να νιώσετε μεγαλύτερη ευεξία. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι συνήθειες.

1. Κινηθείτε

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψετε θερμίδες και να σμιλέψετε το σώμα σας. Συγκεκριμένα η πρωινή άσκηση μπορεί να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, περιορίζοντας έτσι την πείνα που νιώθετε. Βρείτε, λοιπόν, το είδος σωματικής άσκησης που σας ευχαριστεί (τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο ή γυμναστική στο σπίτι) και εντάξτε τη γυμναστική στην πρωινή σας ρουτίνα.

2. Φτιάξτε ένα πρωινό που αδυνατίζει

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού το τι τρώτε το πρωί μπορεί να καθορίσει την πορεία όλης της ημέρας σας. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η κατανάλωση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορεί να ενισχύσει το αδυνάτισμα, περιορίζοντας την όρεξή σας για φαγητό. Η πρωτεΐνη έχει την ιδιότητα να σας κρατάει χορτάτη για περισσότερη ώρα, μειώνοντας τα επίπεδα της γκρελίνης, η οποία είναι γνωστή ως ορμόνη της πείνας. Προτιμήστε, λοιπόν, να καταναλώνετε αυγά, γιαούρτι ή τυρί κότατζ για πρωινό.

3. Βγείτε στον ήλιο

Η έκθεση στο πρωινό φως μπορεί να ενισχύσει το αδυνάτισμα, ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό σας, σύμφωνα με σχετική έρευνα. Παράλληλα, αυξάνει την παραγωγή βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας έχει συνδεθεί με αυξημένο σωματικό λίπος. Επομένως, ειδικά αυτήν την περίοδο που μένετε σπίτι και δε σας βλέπει ιδιαίτερα ο ήλιος, βγείτε στο μπαλκόνι για να απολαύσετε το πρωινό σας.

4. Μείνετε ενυδατωμένη

Ξεκινήστε την ημέρα σας με 1-2 ποτήρια νερό ώστε να διευκολύνετε την απώλεια βάρους και φυσικά προσφέρετε στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που έχει στερηθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η επαρκής κατανάλωση νερού, εκτός από απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να περιορίσετε την όρεξή σας. Επομένως, καλό θα είναι να ξεκινάτε την ημέρα σας πίνοντας νερό και να φροντίζετε να παραμένετε ενυδατωμένη καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεμίζοντας ξανά και ξανά το ποτήρι σας με νερό. Παράλληλα, μπορείτε να καταναλώνετε πράσινο τσάι και άλλα βότανα της αρεσκείας σας.

5. Μπείτε στην κουζίνα

Τώρα που μένετε σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα. Δεν είναι ανάγκη να είστε λάτρης της μαγειρικής για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και θρεπτικό μεσημεριανό, για παράδειγμα μια πολύχρωμη σαλάτα με ζυμαρικά ολικής άλεσης. Έτσι, θα αποφύγετε το πρόχειρο φάγητο και θα προσλάβετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: In.gr