Αν γνωρίζετε αυτά τα 9 είδη σωματικών πόνων μπορεί να σας σώσει την ζωή

Αν γνωρίζετε αυτά τα 9 είδη σωματικών πόνων μπορεί να σας σώσει την ζωή

Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά είδη πόνων που δεν πρέπει να αγνοούμε και πάντα προσπαθώ να τα εντοπίζω. Αυτό δεν ήξερα είναι ότι ο πόνος σε ένα σημείο του σώματός μας μπορεί να οφείλεται σε κάτι τελείως άσχετο.

Η ιστοσελίδα WebMD αναφέρει, “Αυτοί οι πόνοι εμφανίζονται όταν ένα πρόβλημα σε ένα σημείο του σώματος προκαλεί πόνο σε ένα άλλο σημείο”. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι οι πόνοι και οι ενοχλήσει που έχω μπορεί να οφείλονται σε κάτι άλλο σοβαρότερο που συμβαίνει σε ένα άλλο σημείο του σώματός μου. Τώρα χαίρομαι που το γνωρίζω!

Το παρακάτω παραδείγματα είναι πολύ χρήσιμα και διαφωτιστικά για τους πόνους αυτούς. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την κανονική επίσκεψη στον γιατρό. Σίγουρα υπάρχουν συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε. Εγώ από δω και στο εξής θα δίνω περισσότερη σημασία σε πόνους που φαινομενικά φαίνονται “αθώοι”.

Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνονται οι περιοχές που μπορεί να νιώσετε αυτόν τον πόνο. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι σημαίνει ο πόνος στην κάθε περιοχή.

Καρδιά

Αν έχετε καρδιακά προβλήματα μπορεί να νιώσετε πόνο στην περιοχή του θώρακα γύρω από την καρδιά. Ωστόσο, μπορεί να νιώσετε πόνο και στο αριστερό μπράτσο ή στο πάνω μέρος της πλάτης.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αναφέρει, “Ο καρδιακός πόνος μπορεί να εμφανιστεί σε περιοχές που σώματος που στέλνουν παλμούς στον ίδιο βαθμό που η σπονδυλική στήλη λαμβάνει καρδιακό παλμό. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στην αριστερή πλευρά.

Κάθε πόνος που σχετίζεται με την καρδιά είναι πολύ επικίνδυνος για την υγεία και πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας άμεσα.

Πνεύμονες και διάφραγμα

Προβλήματα που σχετίζονται με τους πνεύμονες και το διάφραγμα συχνά εμφανίζονται ως συμπτώματα στο πλαϊνό μέρος του λαιμού ή στο ώμους. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα αναπνευστικών προβλημάτων ή του φρενικού νεύρου που διαπερνάει την σπονδυλική στήλη, τους πνεύμονες και το διάφραμμα.

Ο φυσιοθεραπευτής, Paul Ingraham, αναφέρει ότι προβλήματα που σχετίζονται με τους πνεύμονες και το διάφραγμα μπορούν να προκαλέσουν ολική καταστροφή των μυών του λαιμού. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αυτά τα συμπτώματα.

Τα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος πάντα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και να μην παραμελούνται.

Συκώτι και χοληδόχος κύστη

Τα προβλήματα με το συκώτι και την χοληδόχο κύστη μπορούν επίσης να εμφανίσουν συμπτώματα στον λαιμό και στην περιοχή των ώμων, καθώς και στο δεξιό μέρος του σώματος, ακριβώς κάτω από την θυλή.

Η Αμερικανική Ένωση Θεραπευτικού Μασάζ αναφέρει ότι “ η χοληδόχος κύστη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ώμους. Ο πόνος αυτός μοιάζει πολύ με αυτόν του διαφράγματος”. Και στις δυο περιπτώσεις εφαρμόζεται το ίδιο θεραπευτικό μασάζ, ξεκινώντας από τον λαιμό και του ώμους κατά μήκος του φρενικού νεύρου.

Στομάχι και πάγκρεας

Οι πόνοι στο μπροστινό και οπίσθιο μέρος του σώματος μπορεί να υποδεικνύουν προβλήματα στο στομάχι και στο πάγκρεας.

Η ιστοσελίδα Physio-pedia.com αναφέρει ότι το 50% των ασθενών με οξεία παγκρεατίτιδα βιώνουν πόνους στην πλάτη.

Η δυσκολία του να γνωρίζουμε πότε έχουμε οργανικό πρόβλημα και πότε όχι, είναι πρέπει να μας κάνει να δίνουμε περισσότερη προσοχή σε τέτοιου είδος συμπτώματα.

Λεπτό έντερο

Αν έχετε προβλήματα με το λεπτό σας έντερο μπορεί να νιώσετε πόνο στην περιοχή του αφαλού.

Η ιστοσελίδα WebMD αναφέρει ότι οι πόνοι στην περιοχή του αφαλού μπορεί να είναι ο τρόπος του σώματος να εκφράσει διάφορους πόνους στην περιοχή του λεπτού εντέρου, όπως δυσλειτουργίες και φλεγμονές.

Το συγκεκριμένο σημείο του σώματος μπορεί να είναι πολύ διαφωτιστικό για τους γιατρούς, για να βρουν από τι μπορεί να πάσχετε.

Παχύ έντερο και σκωληκοειδής απόφυση

Τα προβλήματα με το παχύ έντερο και την σκωληκοειδή απόφυση συχνά εμφανίζουν συμπτώματα στην κοιλιά.

Η ιστοσελίδα PatientPlus ότι πόνοι στην δεξιά πλευρά της κοιλιάς είναι σοβαρή ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας αναφέρει ότι ενοχλήσεις στο μέσο του εντέρου μπορεί να είναι ενδείξεις για προβλήματα στην σκωληκοειδή απόφυση ή στο παχύ έντερο.

Είναι ζωτικής σημασίας να αναζητήσετε βοήθεια αν πιστεύετε ότι έχετε προβλήματα με την σκωληκοειδή σας απόφυση.

Νεφρά

Τα προβλήματα με τα νεφρά μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα σε πολλά μέρη του σώματος, όπως χαμηλά στην πλάτη, στην κοιλιά, στο πάνω μέρος του ποδιού και στην λεκάνη.

Στο μπλόγκ IHealthBlogger.com αναφέρεται ότι ο πόνος που μπορεί να αισθανθείτε χαμηλά στην πλάτη, ακριβώς κάτω από τα πλευρά, ενδεχομένως να οφείλεται στα νεφρά.

Αν νιώθετε πολύ πόνο σε αυτές τις περιοχές πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας.

Ουροδόχος κύστη

Τα προβλήματα με την ουροδόχο κύστη συχνά εμφανίζουν συμπτώματα στο μπροστινό και πίσω μέρος της λεκάνης.

Η Αμερικανική Ένωση Θεραπευτικού Μασάζ αναφέρει ότι επειδή η ουροδόχος κύστη βρίσκεται πολύ χαμηλά στην πλάτη, οποιαδήποτε φλεγμονή σε αυτό το όργανο μπορεί να προκαλέσει πόνο στην οσφυϊκή περιοχή.

Πολλά προβλήματα σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη. Αν υπάρχουν και άλλα ουροποιητικά προβλήματα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε εξετάσεις.

Ωοθήκες

Τα προβλήματα στις ωοθήκες προκαλούν πόνο στην περιοχή της κοιλιάς.

Η ιστοσελίδα Womens-Health-Advice.com αναφέρει ότι οι κύστεις των ωοθηκών μπορούν να προκαλέσουν οξύ πόνο.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι πολύ σοβαρή ασθένεια. Κάθε πόνος στην περιοχή της κοιλιάς θα πρέπει να ελέγχεται για παν ενδεχόμενο.

Ο εντοπισμός και η αναγνώριση αυτών των πόνων είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία. Δεν υπάρχει λόγος να μας πιάνει πανικός, αλλά πρέπει να είμαστε καλά ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας.

Πηγή