5 αποξηραμένα φρούτα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό

5 αποξηραμένα φρούτα που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό

Η ενεργοποίηση του μεταβολισμού μπορεί να γίνει με πολύ εύκολο τρόπο αρκεί να εντάξετε στην διατροφή σας τις σωστές τροφές. Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν ιδανική επιλογή για σνακ καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ενισχύουν το αίσθημα κορεσμού.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα 5 αποξηραμένα φρούτα που μπορούν να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό . >>

1. Χουρμάδες: Οι χουρμάδες περιέχουν περίπου 282 kcal ανά 100 γραμμάρια, ποσότητα που είναι ικανή να δημιουργήσει την απαραίτητη αίσθηση κορεσμού. Επιλέγοντας τους χουρμάδες έχετε ένα εξαιρετικά ωφέλιμο σνακ, πλούσιο σε βιταμίνη Β5 που ενισχύει και την αντοχή σας.

2. Σύκα: Αν και τα αποξηραμένα σύκα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο εξαιτίας της ζάχαρης που περιέχουν είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν περαιτέρω την υγεία. Είναι ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες που συμβάλλει στην δημιουργία αίσθησης πληρότητας μειώνοντας την υπερκατανάλωση ή την περιττή κατανάλωση σνακ.

3. Δαμάσκηνα: Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα περιέχουν περίπου 240 kcal ανά 100 γραμμάρια και παρά την ιδιαίτερη γεύση τους είναι ιδανικά για την απώλεια κιλών καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, βελτιώνουν την πέψη και συμβάλλουν στην καλή υγεία του εντέρου.

4. Βερίκοκα: Τα αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν 200 kcal ανά 100 γραμμάρια, είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο και μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για περίπου 5 ώρες.

5. Σταφίδες: Οι σταφίδες περιέχουν 299 kcal ανά 100 γραμμάρια. Είναι ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες Α και Β, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και σελήνιο. Οι σταφίδες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιέχουν λίγο αλάτι και αρκετό ιώδιο.

Πηγή: fitmo.com, healthline.com, onmed.gr