6 βότανα που ίσως βοηθούν στην απώλεια βάρους

7 βότανα που ίσως βοηθούν στην απώλεια βάρους...

 

1. Φύλλα Gurmar

 

Αυτό το βότανο έχει μακρά ιστορία χρήσης στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην Αγιουρβεδική ιατρική. Λειτουργεί ως διουρητικό και απομακρύνει τις τοξίνες. Επίσης λειτουργεί ως χωνευτικό και τονωτικό ενώ είναι σε θέση να μειώνει την όρεξη για γλυκά.

 

2. Ginseng

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με το ginseng, γιατί είναι ένα από τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα βότανα σε όλο τον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή ενισχύει τη μνήμη, αλλά βοηθά και στην απώλεια βάρους. Ενεργεί ως διεγεpτικό για τον μεταβολισμό και σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για να γυμνάζεστε.

 

3. Ρίγανη

 

Η ρίγανη είναι αντιοξειδωτική και αποτελεσματική στην απώλεια βάρους. Βοηθά να διατηρείτε το πεπτικό σας σύστημα υγιές, αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και βοηθά να αποβάλλουμε τις τοξίνες από το σώμα. Τα αυξημένα επίπεδα της σεροτονίνης θα βελτιώσουν τη διάθεσή σας και κατ” επέκταση θα αποφεύγετε το «συναισθηματικό φαγητό«. Η αύξηση της σεροτονίνης μπορεί επίσης να είναι ευεργετική στη μείωση της όρεξής σας συνολικά.

 

4. Φασκόμηλο

 

Το φασκόμηλο είναι ένα πολύ δημοφιλές βότανο για το μαγείρεμα, ενώ μειώνει τα επιπέδα σακχάρου στο αίμα, την αρτηριακή πίεση και το άγχος. Όχι μόνο προάγει την απώλεια βάρους, αλλά βοηθά και στην ευρύτερη υγεία του οργανισμού μας. Διατηρεί τα επίπεδα της κορτιζόλης στο κανονικό, καθώς τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους – ως επί το πλείστον στην περιοχή της κοιλιάς.

 

5. Δυόσμος

 

Έρευνες αποδυκνείουν ότι ο δυόσμος είναι αποτελεσματικός στη μείωση του σωματικού λίπους γιατί απελευθερώνει την περίσσεια ποσότητα οιστρογόνων που αποθηκεύει το σώμα.
Ρίζα πικραλίδας

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν την πικραλίδα ως ένα ενοχλητικό ζιζάνιο στο γκαζόν τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό, βοηθώντας να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, γιατί αποβάλλει τις τοξίνες, ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και μειώνει τις φλεγμονές. Όλα τα μέρη του αυτό το βοτάνου είναι βρώσιμα και παράγουν αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα.

 

6. Μέντα

 

Η μέντα είναι πολύ δημοφιλής για την ανακούφιση της ναυτίας και άλλων πεπτικών ενοχλήσεων, αλλά μπορεί επίσης βοηθά στην απώλεια βάρους. Βοηθά στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και στην αποτοξίνωση. Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα του άγχους για να αποτρέψετε τη συναισθηματική κατανάλωση τροφής και βοηθά στην καταστολή της όρεξης σας.

 

Πηγή