10 τροφές για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι!

10 τροφές για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι!

Όλοι θέλουμε να φαινόμαστε νεότεροι από όσο είμαστε και να ζήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός από τα γονίδιά σας, η διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά να αυξήσετε το προσδόκιμο ζωής σας.

Δείτε 10 τροφές που δρουν κατά της γήρανσης και κάνουν το δέρμα σας να δείχνει πιο νέο και πιο λαμπερό. >>

1.Αβοκάντο: Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και υποστηρίζει τη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικά.

2.Μούρα: Οι γιατροί προτείνουν να καταναλώνετε βακκίνια (κράνμπερι), τα οποία βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες και βοηθούν στην πρόληψη των παθήσεων του ουροποιητικού, του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.

3. Καρότα: Η βήτα καροτίνη που περιέχουν μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει την όραση.

4. Εσπεριδοειδή: Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φολικό οξύ και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και του ουρικού οξέος.

5. Σκόρδο: Οι αντιβακτηριακές του ιδιότητες καθιστούν το σκόρδο ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά αντιβιοτικά, πέραν της αντιγηραντικής δράσης του.

6. Ελαιόλαδο: Είναι βασικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής και σημαντικό για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Αποτελεί βασική πηγή άλφα λινολενικού οξέος που κρατά το δέρμα σας ενυδατωμένο και σφριγηλό, αποτρέποντας τη γήρανση του.

7. Ντομάτες: Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνη Α και D, καθώς και φολικό οξύ.

8. Λιπαρά ψάρια: Σολομός, τόνος, αντσούγιες, αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν την ανάπλαση των κυττάρων και μειώνουν τη χοληστερόλη.

9. Κουρκουμάς: Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού.

10.Ιβηρικό χαμόν (χοιρομέρι): Προλαμβάνει την απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία συνδέεται με τη γήρανση. Περιέχει επίσης καλά λιπαρά οξέα που ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Πηγή: Bright Side, onmed.gr