Εάν έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας, δεν θα δείτε ξανά ποτέ ποντίκια, αράχνες και έντομα

Εάν έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας, δεν θα δείτε ξανά ποτέ ποντίκια, αράχνες και έντομα

Tα Έντομα είναι τα πιο πολυάριθμα είδη στη Γη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια έντομα που ζουν στον πλανήτη μας αυτή τη στιγμή.Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ειδών εντόμων, μερικά από τα οποία τρέφονται με φυτά, ενώ άλλα με κρέας.

Παρά το γεγονός ότι τα βλέπουμε ως επί το πλείστον ως επιβλαβή, είναι πραγματικά πολύ σημαντικά για τη διατήρηση για το βιολογικό κύκλο της φύσης.

Υπάρχει στην φύση ένας μεγάλος αριθμός ειδών ωφελίμων εντόμων, τα οποία συμβάλλουν στην διατήρηση της βιολογικής ισορροπίας, με το να μειώνουν τους πληθυσμούς άλλων ειδών εντόμων, που είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο, για τις καλλιέργειες, για τα δάση, για τα ζώα εκτροφής και γενικά για τα υπάρχοντά του.

Είναι τα εντομοφάγα έντομα, οι σύμμαχοι του ανθρώπου στον αγώνα που κάνει εναντίον των εντομολογικών εχθρών του. Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικοί έχουν επισημάνει την ωφελιμότητα πολλών ειδών εντόμων και έχουν μελετήσει τις δυνατότητες χρησιμοποιήσεώς τους για καταπολέμηση βλαπτικών στις καλλιέργειες εντόμων (βιολογική καταπολέμηση).

Στην ωφελιμότητα των εντόμων δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τον ρόλο που παίζουν στην γονιμοποίηση των ανθέων στα καρποφόρα δένδρα με την μεταφορά της γύρεως από μία ποικιλία σε άλλη (σταυρογονιμοποίηση). Στο θέμα αυτό μεγάλη σπουδαιότητα έχει η συμβολή των μελισσών.

Πολλά είδη εντόμων είναι όμως και βλαπτικά για τον άνθρωπο. Όχι μόνο για τον άνθρωπο, αλλά και για τις καλλιέργειές του, τα ζώα εκτροφής, τα αποθηκευμένα γεωργικά προϊόντα και για τα δάση. Οι βλαπτικές δηλαδή ενέργειες των εντόμων είναι είτε άμεσες για τον άνθρωπο είτε έμμεσες.
Οι σοβαρότερες και καταστροφικότερες ενέργειες των εντόμων για τον άνθρωπο είναι η μεταφορά και μετάδοση ασθενειών, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν τον άνθρωπο στον θάνατο. Μπορεί κανείς να αναφέρει εδώ πολλές περιπτώσεις φοβερών ασθενειών για τις οποίες είναι υπεύθυνα ορισμένα είδη εντόμων που είναι φορείς των ασθενειών αυτών. Ως παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε την ελονοσία, η οποία μέχρι τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου μάστιζε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει και άλλες περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών του ανθρώπου για τις οποίες ευθύνονται τα έντομα, τα οποία είναι φορείς των ασθενειών αυτών όπως π.χ. η Λεϊσμανίαση (καλά Αζάρ), η οποία μεταδίδεται με τις σκνίπες (φλεβοτόμους), η Φιλαρίαση, η οποία μεταδίδεται με κουνούπια του γένους Cnlex sp και οφείλεται στην μόλυνση από ένα μικροσκοπικό τριχοειδές σκουλήκι, το οποίο προσβάλλει το λεμφικό σύστημα του ανθρώπου και προκαλεί δραματικές διογκώσεις των ιστών, γνωστές ως ελεφαντιάσεις.
Ακόμη πολλοί από εμάς θα έχουμε ακούσει για την «ασθένεια του ύπνου», που οφείλεται σε ένα πρωτόζωο το Trypanosoma brucei, γι’ αυτό και η ασθένεια αυτή ονομάζεται «τρυπανοσωμίαση» και μεταδίδεται με ένα δίπτερο έντομο, την μύγα Τσετσέ (Glossina). Εκτός από τα κουνούπια, τις σκνίπες και τις μύγες και άλλα έντομα είναι φορείς ασθενειών για τον άνθρωπο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ψύλλους, οι οποίοι είναι φορείς του βακτηρίου Pasteurella pestis, το οποίο είναι το αίτιο της πνευμονικής και βουβωνικής πανώλης στον άνθρωπο.
Δυόσμος Ένα θαυμάσιο φυτό στον αγώνα ενάντια των επιβλαβή εντόμων και τρωκτικών

Τα έντομα και τα τρωκτικά δεν είναι κάτι που θα θέλατε να δείτε πουθενά κοντά σας, ειδικά όχι μέσα στο σπίτι σας.!!!!!!!!!!!!!
Εδώ θα σας παρουσιάσω μια απολύτως ασφαλής μέθοδος για να απαλλαγείτε από τα έντομα και τα τρωκτικά. Είναι κάτι σαν τα εντομοκτόνα που αγοράζετε από ένα μαγαζί , αλλά είναι εξίσου, ίσως και πιο αποτελεσματικό και το κυριότερο χωρίς καμιά δηλητηριώδη χημική ουσία που να βλάπτει εσάς παρά μόνο τα ποντίκια και τα επιβλαβή έντομα που τόσο μας ταλαιπωρούν ειδικά τώρα το Καλοκαίρι !

Αυτό το φυσικό απωθητικό θα χαρίσει επίσης το σπίτι σας μυρωδιά καθαρή και φρέσκια.

Αυτό που χρειάζεστε είναι φρέσκο ​​δυόσμο, ένα αρωματικό φυτό που φημίζεται τόσο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες όσο και για το υπέροχο αναζωογονητικό άρωμα του .

Πως να το χρησιμοποιήσεις?

Η μέθοδος παρασκευής δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε ένα καλά συμπυκνωμένο τσάι. Αποθηκεύσετε αυτό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, στη συνέχεια, ψεκάστε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, ιδιαίτερα τις γωνίες της πόρτας και γύρω γύρω από τα παράθυρα.

Αν υπάρχουν έντομα δεν θα μπορούν να σταθούν, και θα φύγουν έντρομα …..είναι η μυρωδιά του φρέσκου δυόσμου.! Αυτό το φυσικό απωθητικό θα κρατήσει όλα τα είδη των εντόμων, καθώς και τα τρωκτικά, μακριά από το σπίτι σας, σκεπάζοντας παράλληλα στο σπίτι σας με ένα γλυκό άρωμα Δυόσμου !

Το φυτό αυτό είναι γνωστό για τις θεραπευτικές ιδιότητές του, αλλά γνωρίζετε οτι έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να αποκρούσει το φθόνο και τη μαύρη μαγεία?. Ο Δυόσμος δίνει μια αίσθηση της ευημερίας και σύμφωνα με κάποιους προσελκύει την οικονομική ευημερία.!

Volos.gr