43574857675867854765476540

 

Στη σύγχρονη εποχή, προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας σε κάθε επίπεδο.

 

Έτσι, προσπαθούμε να «στριμώξουμε» και τη γυμναστική στο ήδη πιεσμένο πρόγραμμά μας.

 

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον, δεν χρειάζεται να περνάμε ώρες στο γυμναστήριο. Ακόμη και 15 λεπτά υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT) μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία μας.

 

Σύμφωνα με νέα μελέτη, 15 λεπτά έντονης άσκησης αντοχής, μόνο τρεις φορές την εβδομάδα, αρκούν για να αυξήσουμε την ευαισθησία μας στην ινσουλίνη, καθώς και την μυϊκή μας δύναμη.

 

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ολοκλήρωσαν ένα πρόγραμμα σε έξι εβδομάδες και άρχισαν να βλέπουν θετικά αποτελέσματα ήδη από τις πρώτες δύο εβδομάδες.

 

Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι προηγούμενες έρευνες ισχυρίζονταν ότι εάν θέλουμε να αλλάξουμε το σώμα μας, θα έπρεπε να γυμναζόμαστε για τουλάχιστον 45 λεπτά. Σε μόλις ένα τρίτο αυτού του χρόνου όμως, οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν σε θέση να αποκομίσουν τα οφέλη της άσκησης!

 

Αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλα οφέλη για άτομα με διαβήτη τύπου 2, στα οποία η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι εξαιρετικά σημαντική. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος στο σώμα. Όσοι πάσχουν από διαβήτη ή άλλες ορμονικές διαταραχές συχνά υποφέρουν από αντίσταση στην εν λόγω ορμόνη, εμποδίζοντάς την να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αύξηση βάρους και αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα.

 

Ακόμη και αν έχετε μόνο 15 λεπτά στη διάθεσή σας, μπορείτε να φροντίσετε το σώμα σας, με μία γρήγορη προπόνηση.

 

Χάρη στις προπονήσεις HIIT, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς σήμερα, δεν χρειάζεται πια να αφιερώνουμε πολλές ώρες στο γυμναστήριο!

 

Πηγή: mindbodygreen.com, onmed.gr