Οι καραφλοί άντρες είναι πιο έξυπνοι, πετυχημένοι και αρρενωποί λέει νέα έρευνα

Οι καραφλοί άντρες είναι πιο έξυπνοι, πετυχημένοι και αρρενωποί λέει νέα έρευνα

 

Οι καραφλοί άντρες είναι πιο έξυπνοι, πετυχημένοι και αρρενωποί λέει νέα έρευνα

 

Τι κοινό έχουν ο Τζεφ Μπέζος, ο Κένεθ Φράζιερ και ο Στιβ Μπάλμερ; Είναι τρομερά πετυχημένοι. Και φαλακροί.

 

Σύμπτωση; Μάλλον, όχι. Οι φαλακροί άντρες συνήθως φαίνονται πιο κυρίαρχοι και πετυχημένοι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία.

 

Ο Αμερικανός επιστήμονας Άλμπερτ Μάννες, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο ίδιος φαλακρός, διεξήγαγε μια έρευνα το 2012 με 59 θέματα. Ήθελε να δει πως αντιδρούν οι άνθρωποι στους άντρες με ξυρισμένο κεφάλι, δείχνοντας τους μια σειρά από εικόνες.

 

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να δουν κάθε εικόνα 2 φορές, μια φωτογραφία ενός άντρα με μαλλιά και μια άλλη με τον ίδιο άντρα με ξυρισμένο κεφάλι. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν, ότι οι φαλακροί άντρες φαίνονταν περισσότερο κυρίαρχοι και δυνατοί.

 

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: έπρεπε να είναι τελείως άτριχοι. Τα καραφλά μπαλώματα θεωρήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικά και πιο αδύναμα.

 

Σεθ Γκοντίν: «Οι καραφλοί άντρες στέκονται σε αυτά που έχουν.»

 

Ο επιχειρηματίας Σεθ Γκοντίν είναι καραφλός εδώ και 20 χρόνια. Προσπάθησε να εξηγήσει γιατί οι καραφλοί άντρες φαίνονται περισσότερο κυρίαρχοι στην Wall Street Journal:

 

«Δεν λέω ότι το να ξυρίσεις το κεφάλι σου θα σε κάνει πιο πετυχημένο, αλλά ξεκινάει την συζήτηση, ότι έχεις κάνει κάτι ενεργό.»

 

Ωστόσο, οι φαλακροί άντρες δεν είναι μόνο πιο ισχυροί, αλλά θεωρούνται και πιο έξυπνοι. Μια διεθνής έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από τον ψυχολόγο Ρόναλντ Χενς από το Πανεπιστήμιο του Saarland με πάνω από 20.000 συμμετέχοντες υποστηρίζει, ότι οι φαλακροί άντρες φαίνονται μεγαλύτεροι, αλλά και πιο έξυπνοι και σοφοί.

 

Για πολύ καιρό οι επιστήμονες πίστευαν ότι φαλακροί άνδρες ήταν πιο ισχυροί σeξουαλικά, επειδή η απώλεια μαλλιών συσχετίζεται με τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

 

Αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Η τριχόπτωση δεν προκαλείται άμεσα από την τεστοστερόνη, αλλά από την ορμόνη DHT.

 

Η DHT είναι παράγωγο προϊόν της τεστοστερόνης, αλλά επηρεάζει μόνο θύλακες των τριχών και δεν έχει καμία επίδραση στο υπόλοιπο σώμα.

 

Εντούτοις, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι φαλακροί άντρες είναι πιο ισχυροί, γεγονός το οποίο ενισχύεται από πρότυπα όπως ο Τζέισον Στέιθαμ, ο Μπρους Γουίλις και ο Μάικλ Τζόρνταν.