3 καθημερινές συνήθειες που βελτιώνουν τη διάθεση και τη ψυχική υγεία

3 καθημερινές συνήθειες που βελτιώνουν τη διάθεση και τη ψυχική υγεία

Εάν υποφέρετε από άγχος ή κατάθλιψη, είναι πολύ πιθανό να επηρεάζονται αρκετές πτυχές της καθημερινότητάς σας.

Υπάρχει τρόπος να «νικήσετε» την κακή διάθεση, υιοθετώντας τις παρακάτω τρεις συνήθειες:

Περισσότερος ύπνος

Η κούραση και η αϋπνία αποτελούν κοινά συμπτώματα της κατάθλιψης. Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις. Οι πάσχοντες από αγχώδεις διαταραχές και όσοι έχουν «βαρύ» πρόγραμμα, παραμελούν τον ύπνο, με αποτέλεσμα να νιώθουν κούραση και να επιτείνεται το άγχος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Για να μην ξεχνιέστε, βάλτε αφύπνιση 20 λεπτά πριν την ώρα του ύπνου, ώστε να διαμορφώσετε ένα σταθερό ωράριο.

Σωματική άσκηση

Εάν τεμπελιάζετε και νιώθετε αντιπαραγωγικοί, βρείτε χρόνο για να κάνετε πράγματα που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία και τη διάθεσή σας, όπως η γυμναστική. Αν το γυμναστήριο και γενικά η έντονη προπόνηση σας καταπιέζει, αναζητήστε πιο ήπιες εναλλακτικές, όπως το περπάτημα ή μια χαλαρή βόλτα. Ακόμη και το να πάτε κάπου με τα πόδια, είναι πολύ πιο ευεργετικό από το να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητο. Το ζητούμενο είναι πάντως να αποφύγετε τη σωματική αδράνεια.

Ακούστε μουσική

Βάλτε τα ακουστικά σας και ακούστε την αγαπημένη σας μουσική ακόμη και όταν δουλεύετε, καθώς θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε ό,τι κάνετε και να ηρεμήσετε όταν νιώθετε έντονο άγχος. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακρόαση μουσικής προκαλεί την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της αγάπης», η οποία προκαλεί ήρεμη διάθεση και μειώνει το στρες.

Πηγή: popsugar.com, onmed.gr