Επτά φυτά που διώχνουν τα κουνούπια...

Επτά φυτά που διώχνουν τα κουνούπια...

Ποια φυτά να προτιμήσετε όχι μόνο για να ομορφύνετε το μπαλκόνι και τον κήπο σας αλλά και για να κρατήσετε μακριά τους ανεπιθύμητους επισκέπτες του καλοκαιριού. Χάρη στο φυσικό τους άρωμα, ορισμένα φυτά έχουν την ιδιότητα να απωθούν τα κουνούπια ώστε να σας προστατεύσουν από τα τσιμπήματα. >>

1. Σιτρονέλλα: Η σιτρονέλλα φημίζεται για τις αντικουνουπικές της ιδιότητες, γι’ αυτό και το έλαιο του φυτού χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή κεριών, εντομοαπωθητικών λοσιόν και άλλων προϊόντων.

2. Πετούνια: Το πολυετές φυτό δεν αποκαλείται τυχαία «παρασιτοκτόνο της φύσης». Εκτός από τα κουνούπια, κρατά μακριά και άλλα έντομα όπως η μελίγκρα και οι γρύλλοι. Η πετούνια είναι αρκετά ανθεκτική και ευδοκιμεί τόσο στο έδαφος όσο και στη γλάστρα.

3. Λεβάντα: Το έντονο άρωμά της κρατά μακριά τα κουνούπια. Αντέχει στη ζέστη και την ξηρασία, επομένως μπορεί εύκολα να επιβιώσει τους μήνες του καλοκαιριού.

4. Δενδρολίβανο: Το δενδρολίβανο είναι χρήσιμο μόνο στη μαγειρική. Μπορεί εμείς να απολαμβάνουμε τη μυρωδιά τους, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα κουνούπια! Ένα ακόμη φυτό ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού δεν χρειάζεται πολύ νερό και αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

5. Βασιλικός: Ο μυρωδάτος βασιλικός έχει την ιδιότητα να απωθεί τόσο τα κουνούπια όσο και τις μύγες. Χρειάζεται αρκετό νερό και πρέπει να τον βλέπει ο ήλιος έξι με οκτώ ώρες την ημέρα.

6. Λεμονόχορτο: Το λεμονόχορτο είναι ένα φυτό συγγενικό της σιτρονέλλας που επίσης έχει την ιδιότητα να κρατά μακριά τα κουνούπια. Σε αντίθεση με τη σιτρονέλλα, το λεμονόχορτο είναι και βρώσιμο.

7. Μέντα: Η μέντα δεν χαρίζει μόνο δροσερή αναπνοή, αλλά προστατεύει και από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Αντέχει τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο.

Πηγή: health.com, onmed.gr