Τσάι με τζίντζερ και αλόη: ένα πανίσχυρο, φυσικό ρόφημα

Τσάι με τζίντζερ και αλόη: ένα πανίσχυρο, φυσικό ρόφημα

Το τσάι με τζίντζερ και αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο θεραπευτικά και ισχυρά ροφήματα εκεί έξω. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε. Ανακαλύψτε την υπέροχη γεύση του και τα απίθανα οφέλη του! Στη φυσική φαρμακευτική, αυτά τα δύο συστατικά είναι αναμφίβολα τα πιο διαδεδομένα και ευρέως χρησιμοποιούμενα. Η αλόη είναι ένα χαμηλό φυτό. Απαρτίζεται από σαρκώδη στελέχη τα οποία είναι γεμάτα πλεονεκτήματα. Το τζίντζερ είναι μια αρχαία ρίζα που μπορεί να θεραπεύσει πολλούς από τους κοινούς μας πόνους. Σ’ αυτό το άρθρο θέλουμε ν’ ανακαλύψετε τη μαγεία του συνδυασμού αυτών των δύο στοιχείων. Αργότερα θα δείτε όλα τα οφέλη που δίνει στο σώμα σας. Δοκιμάστε το!

Τα μεγάλα οφέλη του τσαγιού με τζίντζερ και αλόη

Υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το τσάι με τζίντζερ και αλόη. Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ βοηθητικό για την καθολική γυναικεία υγεία, ιδίως για όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ρυθμίζει το βάρος σας, επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και πολεμά τις εξάψεις και τα κρύα χέρια και πόδια.

Πολεμάει τη γαστρίτιδα

Όπως ίσως γνωρίζετε, το στομάχι σας καλύπτεται από μία βλεννώδη επένδυση. Αυτή σας προστατεύει από τα ίδια σας τα στομαχικά υγρά όταν χωνεύετε το φαγητό. Αυτός ο ιστός μπορεί να ερεθιστεί από διάφορες αιτίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με την παρουσία ορισμένων βακτηρίων. Η αλόη βέρα είναι ένα πανίσχυρο αντιφλεγμονώδες. Είναι ικανή ν’ αναζωογονήσει το σώμα σας και ν’ ανακουφίσει τις λοιμώξεις, ιδιαίτερα για τη γαστρική σας βλέννα.

Μπορεί όμως να έχετε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το τζίντζερ. Πώς μπορεί αυτή η φαρμακευτική ρίζα με την τόσο δυνατή γεύση, να είναι καλή στην καταπολέμηση του οξέος ή της γαστρίτιδας;

Αρχικά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το τζίντζερ σταματά την ανάπτυξη όλων των βακτηριακών στελεχών. Αυτό περιλαμβάνει και εκείνα που προκαλούν γαστρίτιδα. Το τσάι αυτό δρα ως προστατευτικό γιατρικό ενάντια στη γαστρίτιδα και τα έλκη που σχετίζονται με βακτήρια. Βοηθά επίσης στη μείωση του πόνου, της ναυτίας και της δυσφορίας. Τέλος, μειώνει τη φλεγμονή της στομαχικής σας κοιλότητας, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Δρα ως φυσικό αναλγητικό

Το τζίντζερ μαζί με την αλόη βέρα σας βοηθά να καταπολεμήσετε τη δυσφορία που σχετίζεται με:

Την οστεοαρθρίτιδα
Τον μυϊκό πόνο
Τους πονοκεφάλους
Τους πόνους περιόδου
Την πίεση που σχετίζεται με τον πόνο της κιρσώδους φλέβας
Το τζίντζερ δρα ως φυσικό αναλγητικό. Έχει σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες με την ιβουπροφαίνη.

Η αλόη βέρα είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Είναι πολύ καλή για όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αρθρίτιδα και τους πόνους περιόδου.

Σας βοηθάει να χάσετε βάρος

Το τσάι τζίντζερ-αλόης ενεργεί ως καθαρτικό. Είναι ένας τέλειος τρόπος να εξαλείψετε τις τοξίνες και άλλα κατάλοιπα στο σώμα σας. Αυτό οφείλεται πάνω απ’ όλα στην αλοΐνη που βρίσκεται στην αλόη βέρα.

Μπορεί επίσης να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας, επιτρέποντάς σας να κάψετε το πεισματάρικο λίπος που είναι αποθηκευμένο στην κοιλιά σας. Επιπροσθέτως, αυτό το τσάι προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας εξαιτίας του τζίντζερ.Μαζί με το τζίντζερ, η αλόη βέρα διεγείρει την εντερική κινητικότητα. Ενεργεί ως ένα υπέροχο φυσικό καθαρτικό. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην υγιεινή απώλεια βάρους.

Σας βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης

Η καθημερινή κατανάλωση του τσαγιού είναι αρκετή ώστε να μειώσετε σημαντικά τα επίπεδα των τριγλυκερίδιων και της κακής χοληστερίνης (LDL). Όταν καταναλώνεται σωστά, το τζίντζερ έχει σχεδόν την ίδια επίδραση με την ατορβαστατίνη, ένα φάρμακο το οποίο χαμηλώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Η αλόη βέρα βοηθά επίσης στη φροντίδα της καρδιάς σας, επειδή περιέχει γερμάνιο, ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται και στο σκόρδο.

Πώς να φτιάξετε τσάι με τζίντζερ και αλόη

Συστατικά

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ζελέ από αλόη βέρα
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Παρασκευή

Πρώτα απ’ όλα, σιγουρευτείτε ότι δεν καταναλώνετε ποτέ πάνω από τρία γραμμάρια τζίντζερ την ημέρα. Αν καταναλώσετε πολύ μπορεί να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.
Έπειτα, βράζετε το νερό. Μόλις έρθει σε βρασμό προσθέστε φρεσκοτριμμένο σκόρδο μαζί με αλόη βέρα. Το διάφανο ζελέ έρχεται μέσα από τα στελέχη του φυτού. Αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά. Έπειτα, αφήστε το να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Σουρώστε το ρόφημα ώστε να μείνει μόνο το τσάι. Γλυκάνετέ το με μέλι και πιείτε το το πρωί για πρωινό.

Προσοχή

Αν έχετε υπέρταση, νόσο του Κρον ή πέτρες στα νεφρά, δεν πρέπει να καταναλώνετε τζίντζερ. Η αλόη βέρα όμως είναι επικίνδυνη μόνο αν φαγωθεί σε μεγάλες ποσότητες. Η ποσότητα που περιέχεται στη συνταγή είναι μία υγιεινή ποσότητα.