Δισκοθήκη: Everything But The Girl /Tracey Thorn ένα ωραίο ντουέτο

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Everything but the Girl (που περιστασιακά αναφέρεται ως EBTG) είναι ένα αγγλικό μουσικό ντουέτο που σχηματίστηκε στο Kingston upon Hull το 1982, αποτελούμενο από την τραγουδίστρια και περιστασιακή κιθαρίστα Tracey Thorn και τον κιθαρίστα, πληκτριστή, παραγωγό και τραγουδιστή Ben Watt. Οι Everything But The Girl έχουν  οκτώ χρυσoύς και δύο πλατινένιους δίσκους στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ένα χρυσό άλμπουμ στις ΗΠΑ. Είχαν τέσσερα τοπ 10 σινγκλ και δώδεκα τοπ σαράντα σινγκλ στο ΗΒ. Το  τραγούδι τους «Missing» μπήκε ψηλά στα charts σε πολλές χώρες και έφτασε στο νούμερο 2 στο Billboard Hot 100 των ΗΠΑ το 1995 και πέρασε πάνω από επτά μήνες στο UK Singles Chart χάρη σε ένα εξαιρετικά δημοφιλές remix του Todd Terry 

Video Url

 

Το δίδυμο έχει επίσης προταθεί για τα βραβεία MTV, EMA και Ivor Novello και έλαβε βραβείο από το BMI για πωλήσεις άνω των 3 εκατομμυρίων μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Watt και η Thorn είναι επίσης ζευγάρι, αν και είναι πολύ ιδιωτικοί για τη σχέση και την προσωπική τους ζωή. Ενώ η σχέση τους ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο πανεπιστήμιο, δεν ήταν γνωστό ότι είχαν ρομαντική σχέση ή ότι είχαν στη συνέχεια παντρευτεί·παντρεύτηκαν το 2009.

Μέχρι το 2022, το συγκρότημα ήταν ανενεργό και δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το 2000.Η Thorn έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι δεν της αρέσει να παίζει ζωντανά και δεν θα τραγουδά πλέον μπροστά σε ζωντανό κοινό. Μετά τη διάλυση του γκρουπ, η Thorn και ο Watt κυκλοφόρησαν σόλο άλμπουμ, και είχαν δηλώσει ότι ήταν απίθανο να ηχογραφήσουν ξανά μαζί ως Everything But the Girl. Ωστόσο, στις 2 Νοεμβρίου 2022, η Thorn ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένα νέο άλμπουμ Everything but the Girl είχε ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορούσε την άνοιξη του 2023.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url