Δισκοθήκη: Squeeze ωραία ποπ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Squeeze είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που έγινε γνωστό στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο του new wave στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και συνέχισε να ηχογραφεί τις δεκαετίες του 1980, του 1990 και του 2010. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σινγκλ τους "Cool for Cats", "Up the Junction" και "Labelled with Love" ήταν επιτυχίες στα  τσαρτ. Το "Pulling Mussels" έφτασε μόλις στο 44 στα βρετανικά charts. Αν και όχι τόσο εμπορικά επιτυχημένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Squeeze είχαν αμερικανικές επιτυχίες με τα "Tempted", "Black Coffee in Bed" και "Hourglass", και θεωρήθηκαν μέρος της Δεύτερης Βρετανικής Εισβολής.

Video Url

 

Η συντριπτική πλειοψηφία του υλικού τους αποτελείται από στίχους του Chris Difford και μουσική του Glenn Tilbrook, οι οποίοι είναι κιθαρίστες και τραγουδιστές στο συγκρότημα. Το ντουέτο χαιρετίστηκε ως "οι κληρονόμοι του θρόνου του Lennon και του McCartney" κατά την αρχική δημοτικότητα του συγκροτήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Deptford του Λονδίνου το 1974, και διαλύθηκε για πρώτη φορά το 1982. Στη συνέχεια, οι Squeeze φτιάχθηκαν με αλλαγές  το 1985 και διαλύθηκε ξανά το 1999.

Το συγκρότημα επανενώθηκε για περιοδείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο το 2007. Το 2010, κυκλοφόρησαν το Spot the Difference, ένα άλμπουμ με πρόσφατα ηχογραφημένες εκδόσεις παλαιότερου υλικού. Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος με ολοκαίνουργιο υλικό από το 1998, το Cradle to the Grave, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015, ακολουθούμενο από ένα άλλο άλμπουμ, το The Knowledge, τον Οκτώβριο του 2017.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url