Δισκοθήκη: Spiritualized Αγγλική σύγχρονη ψυχεδέλεια

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Spiritualized είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1990 στο Rugby, Warwickshire, από τον Jason Pierce (συχνά γνωστό ως J. Spaceman), πρώην Spacemen 3. Μετά από αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, το 1999, το συγκρότημα επικεντρώθηκε στους Pierce (φωνή, κιθάρα), Doggen Foster (κιθάρα) και Kevin Bales (τύμπανα και κρουστά) με περιστρεφόμενους μπασίστες και πληκτρολογητές. Ο σημερινός μπασίστας του συγκροτήματος, James Stelfox, παίζει με το συγκρότημα από το 2012.

Video Url

 

Από το 2022, οι Spiritualized έχουν κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ. Το πιο γνωστό και αναγνωρισμένο από αυτούς είναι το Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space του 1997, το οποίο το περιοδικό NME ανακήρυξε ως το άλμπουμ της χρονιάς, ξεπερνώντας άλλα άλμπουμ των άλλων βρετανικών συγκροτημάτων, όπως οι OK Computer των Radiohead και οι Urban Hymns. The Verve.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url