Δισκοθήκη: Mott The Hoople τους βοήθησε ο David Bowie

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Mott the Hoople ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Herefordshire. Αρχικά γνωστό ως Doc Thomas Group, το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του αφού υπέγραψε με την Island Records το 1969. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλμπουμ στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αλλά δεν κατάφερε να βρει εμπορική επιτυχία. Στα πρόθυρα της διάλυσης, το συγκρότημα ενθαρρύνθηκε από τον David Bowie να μείνουν μαζί. Ο Bowie έγραψε το glam rock τραγούδι "All the Young Dudes", το οποίο έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία το 1972. Στη συνέχεια, ο Bowie παρήγαγε ένα άλμπουμ με το ίδιο όνομα για αυτούς, το οποίο συνέχισε την επιτυχία τους.

Video Url

 

Παρά τις αλλαγές στο προσωπικό, το συγκρότημα είχε περαιτέρω εμπορική επιτυχία με τους Mott (1973) και The Hoople (1974). Ο τραγουδιστής Ian Hunter έφυγε από το συγκρότημα το 1974, μετά από το οποίο η εμπορική περιουσία του συγκροτήματος άρχισε να μειώνεται. Παρέμειναν μαζί με συνεχείς αλλαγές προσωπικού μέχρι τη διάλυσή τους το 1980. Το συγκρότημα είχε επανενώσεις το 2009, το 2013, το 2018 και το 2019.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5