Δισκοθήκη: Verve/Richard Ashcroft Με πολλούς φίλους στα 90's

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Verve ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Γουίγκαν το 1990 από τον τραγουδιστή Richard Ashcroft, τον κιθαρίστα Nick McCabe, τον μπάσο κιθαρίστα Simon Jones και τον ντράμερ Peter Salisbury. Ο κιθαρίστας και παίκτης των πλήκτρων Simon Tong έγινε αργότερα μέλος μόνο στο πρώτο τους reunion.

Video Url

 

Ξεκινώντας με έναν ψυχεδελικό ήχο με το ντεμπούτο τους LP A Storm in Heaven, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει αρκετά EP και τέσσερα άλμπουμ. Υπέστησαν επίσης αλλαγές ονόματος και σύνθεσης, χωρισμούς, προβλήματα υγείας, κατάχρηση ναρκωτικών και διάφορες μηνύσεις. Η εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος ήταν το άλμπουμ Urban Hymns του 1997, ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου. Περιλαμβάνει τα επιτυχημένα σινγκλ "Bitter Sweet Symphony", "The Drugs Don't Work", "Sonnet" και "Lucky Man". Το 1998, το συγκρότημα κέρδισε δύο βραβεία Brit, κερδίζοντας το καλύτερο βρετανικό γκρουπ, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Rolling Stone τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο του 1999, το "Bitter Sweet Symphony" ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy για το καλύτερο ροκ τραγούδι. 

Λίγο μετά την εμπορική τους κορύφωση, οι The Verve διαλύθηκαν τον Απρίλιο του 1999, επικαλούμενοι εσωτερικές συγκρούσεις. Σύμφωνα με το περιοδικό Billboard, "η άνοδος της ομάδας ήταν το αποκορύφωμα ενός μακρού, επίπονου ταξιδιού που ξεκίνησε στην αυγή της δεκαετίας και συνέχισε να περιλαμβάνει έναν μεγάλο χωρισμό, πολλαπλές αγωγές και μια εκτεταμένη δίαιτα ναρκωτικών". Κατά τη διάρκεια ενός οκταετούς χωρισμού, ο Ashcroft απέρριψε τις συζητήσεις για επανασύνδεση, λέγοντας: "Είναι πιο πιθανό να ανεβείτε και τους τέσσερις Beatles στη σκηνή." εκείνη τη χρονιά και κυκλοφόρησε το άλμπουμ Forth τον Αύγουστο του 2008, το οποίο δημιούργησε το σινγκλ "Love Is Noise". Εν μέσω αναζωπυρωμένων εντάσεων, το συγκρότημα διαλύθηκε για τρίτη φορά το 2008 μετά την εμφάνισή του στο V Festival.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5