Δισκοθήκη: Eminem ο κορυφαίος λευκός ράπερ

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο Marshall Bruce Mathers III (γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1972), γνωστός επαγγελματικά ως Eminem είναι Αμερικανός ράπερ και παραγωγός δίσκων.  έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς ως ένας από τους μεγαλύτερους ράπερ όλων των εποχών. Η παγκόσμια επιτυχία και τα αναγνωρισμένα έργα του Eminem θεωρείται ευρέως ότι έχουν σπάσει τα φυλετικά εμπόδια για την αποδοχή των λευκών ράπερ στη δημοφιλή μουσική. Ενώ μεγάλο μέρος της παραβατικής δουλειάς του στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 τον έκανε ευρέως αμφιλεγόμενο, έγινε αντιπροσώπευση του λαϊκού άγχους της αμερικανικής κατώτερης τάξης και έχει αναφερθεί ως επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες διαφόρων ειδών.

Video Url

 

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ του Infinite (1996) και του εκτεταμένου παιχνιδιού Slim Shady EP (1997), ο Eminem υπέγραψε συμβόλαιο με την Dr. Dre's Aftermath Entertainment και στη συνέχεια πέτυχε να γίνει γνωστός το 1999 με το The Slim Shady LP. Οι δύο επόμενες κυκλοφορίες του, The Marshall Mathers LP (2000) και The Eminem Show (2002), γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία και προτάθηκαν και οι δύο για το βραβείο Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς. Relapse (2009) και το Recovery κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Το Recovery ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2010, καθιστώντας το το δεύτερο άλμπουμ του Eminem, μετά το The Eminem Show το 2002, το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς παγκοσμίως. Τα επόμενα χρόνια, κυκλοφόρησε τα νούμερο ένα άλμπουμ των ΗΠΑ The Marshall Mathers LP 2 (2013), Revival (2017), Kamikaze (2018) και Music to Be Murdered By (2020).

 

Ο Eminem έκανε το ντεμπούτο του στη βιομηχανία του κινηματογράφου με τη μουσική δραματική ταινία 8 Mile (2002), παίζοντας μια φανταστική εκδοχή του εαυτού του και το κομμάτι του "Lose Yourself" από το soundtrack του κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, κάνοντάς τον τον πρώτο hip καλλιτέχνης hop που θα κερδίσει ποτέ το βραβείο. Ο Eminem έχει εμφανιστεί στις ταινίες The Wash (2001), Funny People (2009) και The Interview (2014) και στην τηλεοπτική σειρά Entourage (2010). Έχει επίσης αναπτύξει άλλα εγχειρήματα, συμπεριλαμβανομένης της Shady Records, μιας κοινοπραξίας με τον μάνατζερ Paul Rosenberg, η οποία βοήθησε να ξεκινήσει η καριέρα καλλιτεχνών όπως οι 50 Cent, D12 και Obie Trice, μεταξύ άλλων. Έχει επίσης δημιουργήσει το δικό του κανάλι, το Shade 45, στο Sirius XM Radio.

Εκτός από τη σόλο καριέρα του, ο Eminem ήταν μέλος του hip hop γκρουπ D12. 

Ο Eminem είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με εκτιμώμενες παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 220 εκατομμύρια δίσκους. Ήταν ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 2000 και ο άνδρας καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του 2010, τρίτος συνολικά. Το Billboard τον ονόμασε «Καλλιτέχνη της Δεκαετίας (2000–2009)». Είχε δέκα νούμερο ένα άλμπουμ στο Billboard 200—τα οποία όλα έκαναν το ντεμπούτο τους στο νούμερο ένα στο chart, καθιστώντας τον τον πρώτο καλλιτέχνη που το κατάφερε—και πέντε νούμερο ένα σινγκλ στο Billboard Hot 100. ] Τα Marshall Mathers LP, The Eminem Show, Curtain Call: The Hits (2005), "Lose Yourself", "Love the Way You Lie" και "Not Afraid" έχουν όλα πιστοποιηθεί Diamond ή υψηλότερη διάκριση από την Recording Industry Association of America ( RIAA). Το Rolling Stone τον έχει συμπεριλάβει στις λίστες του με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και τους 100 καλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών.

Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων 15 βραβεία Grammy, οκτώ American Music Awards, 17 Billboard Music Awards, ένα Όσκαρ, ένα Primetime Emmy Award και ένα MTV Europe Music Global Icon Award. Τον Νοέμβριο του 2022, ο Eminem εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5