Δισκοθήκη: John Mellencamp στα χνάρια του Springsteen

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Ο John J. Mellencamp (γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου 1951), παλαιότερα γνωστός ως Johnny Cougar, John Cougar και John Cougar Mellencamp, είναι Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Είναι γνωστός για τη συναρπαστική μάρκα του ροκ heartland, που δίνει έμφαση στην παραδοσιακή ενορχήστρωση.

Video Url

 

Ο Mellencamp έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1980, ενώ «ακολούθησε ένα σχεδόν εκπληκτικά απλό στυλ γραφής» που, ξεκινώντας το 1982, έδωσε μια σειρά από σινγκλ στο Top 10, συμπεριλαμβανομένων των «Hurts So Good», «Jack & Diane», «Crumblin' Down», "Pink Houses", "Lonely Ol' Night", "Small Town", "R.O.C.K. in the U.S.A.", "Paper in Fire" και "Cherry Bomb". Έχει συγκεντρώσει 22 Top 40 επιτυχίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων κομματιών από σόλο καλλιτέχνη που έφτασε στο νούμερο ένα στο τσαρτ Hot Mainstream Rock Tracks, με επτά. Ο Mellencamp έχει προταθεί για 13 βραβεία Grammy, κερδίζοντας ένα. Το τελευταίο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια, Strictly a One-Eyed Jack, κυκλοφόρησε στις 21 Ιανουαρίου 2022. Ο Mellencamp έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ και πάνω από 60 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Ο Mellencamp είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Farm Aid, μιας οργάνωσης που ξεκίνησε το 1985 με μια συναυλία στο Champaign του Ιλινόις, για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την απώλεια οικογενειακών αγροκτημάτων και να συγκεντρώσει κεφάλαια για να κρατήσουν τις αγροτικές οικογένειες στη γη τους. Οι συναυλίες Farm Aid παρέμειναν ετήσια εκδήλωση τα τελευταία 37 χρόνια και από το 2022 ο οργανισμός έχει συγκεντρώσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Mellencamp εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2008, και ακολούθησε μια εισαγωγή στο Songwriters Hall of Fame το 2018.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url