Δισκοθήκη: Animals, είχαν την ιστορία τους

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Οι Animals (επίσης τιμολογούνται ως Eric Burdon and the Animals) είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στο Newcastle upon Tyne στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το συγκρότημα μετακόμισε στο Λονδίνο μόλις βρήκε τη φήμη το 1964. Οι Animals ήταν γνωστοί για τον σκληροτράχηλο, μπλουζ ήχο και τον έντονο frontman Eric Burdon, όπως αποδεικνύεται από το χαρακτηριστικό τραγούδι τους και το υπερατλαντικό νούμερο ένα σινγκλ "The House of the Rising Sun" καθώς και από επιτυχίες όπως "We Gotta Get Out of This Place", "It's My Life", "Don't Bring Me Down", "I'm Crying", "See See Rider" και "Don't Let Με Misunderstood». Το συγκρότημα  ήταν μέρος της βρετανικής εισβολής στις ΗΠΑ.

Video Url

 

Οι Animals υπέστησαν πολυάριθμες αλλαγές προσωπικού στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και υπέφεραν από κακή διαχείριση, με αποτέλεσμα η αρχική ενσάρκωση να χωριστεί το 1966. Ο Burdon συγκέντρωσε μια κυρίως νέα σύνθεση μουσικών με το όνομα Eric Burdon and the Animals. μετακόμισε στην Καλιφόρνια και σημείωσε εμπορική επιτυχία ως ψυχεδελική και σκληρή ροκ μπάντα με επιτυχίες όπως "San Franciscan Nights", "When I Was Young" και "Sky Pilot" πριν διαλυθεί στο τέλος της δεκαετίας. Συνολικά, το συγκρότημα είχε 10 top-20 επιτυχίες τόσο στο UK Singles Chart όσο και στο US Billboard Hot 100.

Η αρχική σύνθεση των Burdon, Alan Price, Chas Chandler, Hilton Valentine και John Steel επανενώθηκε για μια μοναδική συναυλία παροχών στο Newcastle το 1968. Αργότερα ξεκίνησαν σύντομες επιστροφές το 1975 και το 1983. Αρκετές  ανασυγκροτήσεις των μελών της αρχικής εποχής έχουν εμφανιστεί έκτοτε με διάφορα ονόματα. Οι Animals μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

https://tinyurl.com/apotis4stis5