Δισκοθήκη: Sade σίγουρα σε μεταφέρει σε άλλη διάσταση

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

Η Sade έχει περιορισμένο δισκογραφικό έργο, όμως ο κάθε δίσκος της είναι πραγματικό βάλσαμο για κάθε δύσκολη στιγμή και έχει ένα μοναδικό ύφος που λίγες φωνές μπορούν να σου χαρίσουν.

Η Helen Folasade Adu CBE (Γιορούμπα: Fọláṣadé Adú [fɔ̄láʃādé ādú]· γεννημένη στις 16 Ιανουαρίου 1959), γνωστή επαγγελματικά ως Sade Adu ή απλά Sade, τραγουδίστρια είναι μια Βρετανίδα τραγουδίστρια , γνωστή ως η πρωταγωνίστρια του συγκροτήματος της Sade. Μία από τις πιο επιτυχημένες Βρετανίδες καλλιτέχνες στην ιστορία, αναγνωρίζεται συχνά ως επιρροή στη σύγχρονη μουσική.

H Sade γεννήθηκε στο Ibadan της Νιγηρίας και μεγάλωσε στην Αγγλία από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Σπούδασε στο Saint Martin's School of Art στο Λονδίνο και κέρδισε μέτρια αναγνώριση ως σχεδιάστρια μόδας και μοντέλο μερικής απασχόλησης πριν ενταχθεί στο συγκρότημα Pride στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αφού κέρδισε την προσοχή ως ερμηνεύτρια, σχημάτισε το συγκρότημα Sade και εξασφάλισε ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με την Epic Records το 1983.

Ένα χρόνο αργότερα το συγκρότημα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Diamond Life, το οποίο έγινε ένα από τα άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εποχής και το ντεμπούτο με τις περισσότερες πωλήσεις μιας Βρετανίδας τραγουδίστριας. Τον Ιούλιο του 1985, η Sade ήταν μεταξύ των ερμηνευτών στη φιλανθρωπική συναυλία Live Aid στο Wembley Stadium και τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε στην ταινία Absolute Beginners. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το τρίτο του άλμπουμ (Stronger Than Pride) το 1988 και ένα τέταρτο άλμπουμ (Love Deluxe) το 1992. Το συγκρότημα σταμάτησε το 1996 μετά τη γέννηση του παιδιού της Sade.

Μετά από οκτώ χρόνια χωρίς άλμπουμ, το συγκρότημα επανενώθηκε το 1999 και κυκλοφόρησε το Lovers Rock το 2000. Το άλμπουμ ξεχώρισε από τις εμπνευσμένες από την τζαζ φλέβες της προηγούμενης δουλειάς τους, με πιο γλυκούς ήχους. Το συγκρότημα δεν παρήγαγε άλλη μουσική μέχρι την κυκλοφορία του Soldier of Love, δέκα χρόνια αργότερα. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει δύο τραγούδια, το "Flower of the Universe" για το soundtrack του A Wrinkle in Time της Disney και το "The Big Unknown", μέρος του soundtrack της ταινίας Widows του Steve McQueen.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

 

Video Url

 

Video Url