Οι 10 ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Oscar..

Οι 10 ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Oscar..

Το φιλμ του Peter Jackson είχε 13 υποψηφιότητες για oscar εκ των οποίων κατάφερε να κερδίσει 4 βραβεία..

Το φιλμ είχε 13 υποψηφιότητες εκ των οποίων κατάφερε να κερδίσει σε 5 κατηγορίες, ανάμεσα τους το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ηθοποιό Elizabeth Taylor..

13 υποψηφιότητες εκ των οποίων κέρδισε 5 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την Julie Andrews..

Το μιούζικαλ chicago είχε 13 υποψηφιότητες για Oscar εκ των οποίων κέρδισε 6 βραβεία συμπεριλαμβανομένου καλύτερης ταινίας..

Το φιλμ του Robert Zemeckis 13 υποψηφιότητες εκ των οποίων κέρδισε 6 βραβεία..

Ανάμεσα σε 13 υποψηφιότητες το Shakespeare in Love κατάφερε να κερδίσει 7 Oscar, ανάμεσα τους Β & Α΄ γυναικείου ρόλου για τις Judi Dench και Gwyneth Paltrow..

Το 'From Here to Eternity' είχε 13 υποψηφιότητες για Oscar εκ των οποίων κέρδισε 8 βραβεία συμπεριλαμβανομένου καλύτερης ταινίας.. Κέρδισε επίσης το Oscar Β'Ανδρικού ρόλου, το μοναδικό Oscar στην καριέρα του Frank Sinatra..

13 υποψηφιότητες για Oscar εκ των οποίων κέρδισε 8 βραβεία, ανάμεσα τους καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας..

Μία εκ των δύο ταινιών που προτάθηκαν ποτέ για 14 Oscar, το φιλμ κέρδισε 6 βραβεία, ανάμεσα τους καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας..

https://www.youtube.com/watch?v=LSntQerk8cQ

1. 'Titanic' (1997)

Υποψήφιο για 14 Oscar, ο Τιτανικός κατάφερε να φύγει με 11 αγαλματίδια, ανάμεσα τους καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας..