56 χρόνια μετά The Graduate

52 χρόνια μετά The Graduate

Στις 22 Δεκεμβρίου του 1967 κάνει πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη και το Los Angeles, το φιλμ του Mike Nichols "The Graduate".. Πρωταγωνιστούν Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross..

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, το 1968, το soundtrack θα γίνει Νο 1 στην Αμερική.

Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα The Graduate, το οποίο έγραψε ο Τσαρλς Γουέμπ μετά την αποφοίτησή του από το Κολλέγιο Williams. Η διασκευή του μυθιστορήματος για τη μεγάλη οθόνη έγινε από τους Μπακ Χένρι και Κάλντερ Γουίλινγκχαμ. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Ντάστιν Χόφμαν, η Αν Μπάνκροφτ και η Κάθριν Ρος.

Το 1996 χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου, ενώ το 1998 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 7η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Το 2007 επανελήφθη η ψηφοφορία η ταινία μετατοπίστηκε στην 17η θέση με τις καλύτερες όλων των εποχών.

Προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, η ταινία κατέχει την 21η θέση στη λίστα με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών στις Η.Π.Α και τον Καναδά.

 

 

 

Η ταινία είχε και ένα υπέροχο soundtrack

 

 

 

 

 

 

Γίνε φίλος στην νέα μας σελίδα και πρότεινε την στους φίλους σου

Γιάννης Πετρίδης - Κώστας Ζουγρής - Από τις 4 στις 5