Η Ζωή Είναι Ωραία - Όχι όμως τόσο όσο στις ταινίες .

Η Ζωή Είναι Ωραία - Πρεμιέρα σαν σήμερα στην Αμερική το 1998...

Η ιταλική δραματική κωμωδία παραγωγής 1997 La Vita è Bella σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι, αφηγείται την ιστορία ενός Ιταλού Εβραίου, τον Γκουίντο, που πρέπει να βάλει όλη του τη φαντασία σε λειτουργία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν.

 

Ο τίτλος προέρχεται από τη φράση του Λέοντα Τρότσκι. Εξόριστος στο Μεξικό, γνωρίζοντας ότι θα σκοτωθεί από δολοφόνους του Στάλιν, είδε τη σύζυγό του στον κήπο και έγραψε ότι "η ζωή είναι ωραία".

 

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 20 Δεκεμβρίου 1997 στην Ιταλία και στις 23 Οκτωβρίου 1998 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην χώρα μας στις 6 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς... Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς και αποδείχθηκε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας 229,1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

 

Έλαβε εφτά υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, κερδίζοντας τρία στις κατηγορίες Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Μπενίνι και Καλύτερης Μουσικής...

 

Video Url

 

Με υπέροχη μουσική:

 

Video Url

 

 

 

Video Url

 

Video Url

a]