10 ρόλοι του Johnny Depp

10 ρόλοι του Johnny Depp

Ο Αμερικανός ηθοποιός γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1963. Είναι κάτοχος Χρυσής Σφαίρας και υποψήφιος 3 φορές για Όσκαρ. Η καριέρα του άνθησε όταν έπαιξε στην σειρά ταινιών Οι Πειρατές Της Καραϊβικής.

Στην ηλικία των 16 παράτησε το σχολείο και στο εξής επιβίωνε κάνοντας ευκαιριακές εργασίες, μεταξύ άλλων στον τομέα του τηλεφωνικού μάρκετινγκ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 συνόδευσε έναν φίλο του στο κάστινγκ της ταινίας τρόμου Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες του Γουές Κρέιβεν, όπου ανακαλύφθηκε ο ίδιος και πήρε τον πρώτο του ρόλο. Σημαντική ώθηση στην καριέρα του ως ηθοποιού, όμως, του έδωσε ο ρόλος ενός μυστικού αστυνομικού στην τηλεοπτική σειρά 21 Jump Street (1987-1991). Η σειρά αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και τον έκανε διάσημο. Επηρεασμένος από της θετικές του εμπειρίες με το μικρό ρόλο που είχε αναλάβει το 1986 στην κινηματογραφική ταινία Πλατούν του Όλιβερ Στόουν, αποφάσισε να αφοσιωθεί στον κινηματογράφο.

Τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στην ταινία Ο παίδαρος (1990) του Τζον Γουότερς. Την πρώτη του μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία όμως είχε ως Έντουαρντ στην ταινία Ο Ψαλιδοχέρης (1990). Προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην ρομαντική κωμωδία Μπένι και Τζουν (1993).

Το 1995 ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα ως μουσικός και κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με το συγκρότημά του, τους P, στο οποίο έπαιζε και ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers, ο Flea, για να υποστηρίξει τον φίλο του. Ωστόσο το άλμπουμ δεν είχε αξιόλογη επιτυχία.

Wade Walker

Cry-Baby

Video Url

 

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Video Url

 

Blow

Video Url

Sam

Benny & Joon

Video Url

 

What’s Eating Gilbert Grape

Video Url

 

 

Fear and Loathing in Las Vegas

Video Url

 

 

Ed Wood

Video Url

 

Donnie Brasco

Video Url

 

Edward Scissorhands

Video Url

 

Pirates of the Caribbean