59 χρόνια Mary Poppins, 98 ετών ο Dick Van Dyke

57 χρόνια Mary Poppins

59 χρόνια από την προβολή της ταινίας Mary Poppins.

Το Μαίρη Πόππινς (αγγλικά Mary Poppins) είναι μιούζικαλ φαντασίας, παραγωγής Γουόλτ Ντίσνεϊ του 1964 και σκηνοθεσίας Ρόμπερτ Στίβενσον.

Η ταινία, της οποίας η μουσική και τα τραγούδια γράφτηκαν από τους αδελφούς Σέρμαν, είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πάμελα Λύντον Τράβερς, το οποίο διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από τους Μπιλ Γουόλς και Ντον ΝταΓκράντι. Πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Τζούλι Άντριους που ερμηνεύει το ρόλο μιας αξιαγάπητης γκουβερνάντας με μαγικές ικανότητες που επισκέπτεται το σπίτι μιας προβληματικής οικογένειας προκειμένου να συνεισφέρει στην βελτίωση της ζωής των μελών της. Η ταινία έλαβε θετικές κριτικές και ήταν υποψήφια για 13 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και κέρδισε 5 βραβεία, χαρίζοντας το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στη Τζούλι Άντριους στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

Το 2013 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.'

Έλαβε διθυραμβικές κριτικές μετά την προβολή της, ενώ η ιστοσελίδα των κριτικών Rotten Tomatoes της δίνει βαθμολογία 98%.

Το περιοδικό Variety επαίνεσε τις μουσικοχορευτικές σκηνές της ταινίας, ειδικά εκείνες με τη Τζούλι Άντριους και τον Ντικ Βαν Ντάικ και η κριτική στο περιοδικό Time έγραφε: Τα σκηνικά είναι πολυτελή, τα τραγούδια σε απογειώνουν, το σενάριο είναι ευφυές και παράλληλα συναισθηματικό. Όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το καστ αγγίζουν την τελειότητα.

Ο κριτικός κινηματογράφου σχολίασε την επιρροή της Μαίρη Πόππινς το 2011 λέγοντας: Ο Ντίσνεϊ ήταν πρωτοποριακός στο να συνδυάζει τα κινούμενα σχέδια με τους ηθοποιούς προκαλώντας την τέρψη στους θεατές μικρούς και μεγάλους. Η Μαίρη Πόππινς ήταν ακρογωνιαίος λίθος για την εταιρία του, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση είναι τετριμμένη. Η επιτήδευση και ευρηματικότητα καθιστούν την ταινία ξεχωριστή

Video Url

 

 

Aπό τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες

Video Url

 

Με αξέχαστα τραγούδια

 

 

https://www.popup.gr/