Αισθητά μειωμένο το τηλεοπτικό ενδιαφέρον για τα όσκαρ στις ΗΠΑ

Αισθητά μειωμένο το τηλεοπτικό ενδιαφέρον για τα όσκαρ στις ΗΠΑ

Το είχαμε προβλέψει, όπως και αρκετά άλλα, η ζωντανή μετάδοση των όσκαρ στις ΗΠΑ ήταν μία πραγματική καταστροφή με πτώση που πλησίασε το 60% και ήταν 62% για τις ηλικίες 18-49.

Από το 2015 και την αντίδραση των μαύρων στην απουσία τους από τις βραβεύσεις, σταδιακά τα μέλη της Ακαδημίας έκαναν στροφή προς τις ταινίες εκτός Αμερικής, ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά στο κίνημα Metoo και ο αριθμός των μαύρων υποψηφίων αυξήθηκε σημαντικά.

Αυτό ίσως δεν είναι ελκυστικό για το κοινό που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από λευκούς οι οποίοι έχουν σημαντική παρουσία στον πληθυσμό.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι περισσότερες ταινίες ήταν η σωστή επιλογή, όμως πλησιάζουν πιο πολύ τις τηλεοπτικές παραγωγές, αφού όλα δείχνουν ότι οι κινηματογράφοι, σιγά σιγά θα αποτελέσουν παρελθόν.

Δηλαδή οι κινηματογραφικές εταιρείες προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να βλέπει τις ταινίες στο σπίτι, όπως έκαναν και με την μουσική όπου τα κέρδη τους αυξάνονται σταθερά.

Σημαντική πτώση, γύρω στο 50% είχε και η τηλεοπτική βραδιά με τα γκράμυ, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση στις χρυσές σφαίρες.

Όλα αυτά ενώ ο κόσμος με τους περιορισμούς δεν βγαίνει ιδιαίτερα έξω από το σπίτι του, δηλαδή κάτι δεν του άρεσε στην τελετή και λογικά αυτό ήταν οι ταινίες.

Είναι σχεδόν απίθανο οι βραβευμένες ταινίες να φέρουν τον κόσμο μαζικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, όπου αυτές είναι βέβαια ανοικτές.

Κώστας Ζουγρής