The Eddy: Η νέα σειρά του Netflix που αποθεώνει την Jazz

The Eddy: Η νέα σειρά του Netflix που αποθεώνει την Jazz

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήταν για μένα πιο ενδιαφέρον στο netflix, από εκείνο πριν 10 ημέρες. Μετά το ψεύτικο και 'πλαστικό' Hollywood του Ράιαν Μέρφι, το 'The Eddy', με έκανε να περάσω πολύ ευχάριστα το διήμερο.

Είναι μία μινι σειρά 8 επεισοδίων που η υπόθεση της διαδραματίζεται στο σύγχρονο Παρίσι και ο Κύριος πρωταγωνιστής είναι, η μουσική Jazz. Ιδιαίτερα τα δύο πρώτα επεισόδια σκηνοθετημένα, από τον Damien Chazelle, είναι εξαιρετικά ενώ για τη συνέχεια, δεν θα μπορούσα μα πω το ίδιο.

Ο Damien Chazelle, ο νεαρότερος αν δεν κάνω λάθος, σκηνοθέτης με όσκαρ για το ' La la Land', δείχνει για ακόμη μία φορά, την αγάπη που έχει για τη μουσική και ιδιαίτερα την Jazz. Σας θυμίζω ότι σε αυτόν ανήκει και το Whiplash του 2014.

Η σειρά έχει πολύ καλές ερμηνείες από ηθοποιούς που έχουν ξεχωρίσει ήδη για τις ερμηνείες τους και σε άλλες ταινίες. André Holland, διακρίθηκε ιδιαίτερα στο βραβευμένο επίσης Moonlight, Joanna Kulig, πολωνέζα ηθοποιός και τραγουδίστρια που μας είχε μαγέψει στο Cold War, Tahar Rahim, Γαλλο-Αλγερινός ηθοποιός, βραβευμένος για τον συγκλονιστικό προφήτη του Jacques Audiard.

Αξίζει να δείτε τουλάχιστον τα 2 πρώτα επεισόδια του The Eddy, που είναι το όνομα ενός μικρού club στο Παρίσι,για να καταλάβετε τη διαφορά του Damien Chazelle από τον 'λουστραρισμένο' Ryan Murphy στο πρώτο επεισόδιο του ' Hollywood', αν και δεν συγκρίνονται με κανένα τρόπο αυτοί οι δύο.

Γιάννης Πετρίδης