Αλέκος Αλεξανδράκης: Πολλές παρτενέρ, 4 γάμοι και η μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

Αλέκος Αλεξανδράκης: Πολλές παρτενέρ, 4 γάμοι και η μεγάλη μάχη με τον καρκίνο

Αλέκος Αλεξανδράκης: Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 27 Νοεμβρίου 1928. Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και φυσικό ήταν το σπίτι τους να είναι γεμάτο από βιβλία. Φυσικά ο πατέρας του τον έβαλε στα καλύτερα σχολεία που υπήρχαν τότε.

Την πρώτη του θεατρική εμφάνιση, την έκανε τον Ιούλιο του 1949, όταν η κ. Κατερίνα έψαχνε για το έργο που θα ανέβαζε την «Φθινοπωρινή Παλίρροια», έναν νέο, ωραίο, έναν ‘’Ζεν πρεμιέ’’. Και πράγματι, η επιλογή της να βγάλει τον Αλεξανδράκη σαν ‘’Ζεν πρεμιέ’’ την δικαίωσε, γιατί όλοι οι κριτικοί θεάτρου, εντυπωσιάστηκαν μαζί του και έγραφαν στις εφημερίδες τα καλύτερα.

Ο τίτλος του μεγαλύτερου γόη, παράσημο του Αλέκου Αλεξανδράκη
Μετά βέβαια από αυτό οι προτάσεις δεν σταμάτησαν να έρχονται η μια μετά την άλλη. Μια απ’ αυτές ήταν και του Φιλοποιμένα Φίνο, ο οποίος δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία και του πρότεινε να παίξει στον κινηματογράφο. Την ίδια κιόλας χρονιά, έκανε και την πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση. Έγινε στην ταινία «Δύο κόσμοι» και από εκεί και πέρα, καθιερώθηκε πια ως ο μεγαλύτερος γόης της εποχής.

 

alex2

Αλέκος Αλεξανδράκης: Τέσσερις γάμοι και η απόκτηση δύο παιδιών

Η πρώτη του σχέση, κράτησε περίπου έξι μήνες και ήταν με την επίσης γοητευτική και ταλαντούχα, Έλλη Λαμπέτη. Ο πρώτος του γάμος, ήταν με μια γυναίκα από το Σουδάν (όπου είχε πάει με την κ. Κατερίνα για περιοδεία), η οποία ήρθε στην Αθήνα για τον γάμο, αλλά δεν ευδοκίμησε και ο χωρισμός τους επήλθε στο διάστημα των τριών ετών. Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με μια πολύ όμορφη Γαλλίδα, αλλά και αυτός ο γάμος κράτησε πάλι τρία χρόνια. Ο τρίτος του γάμος ήταν με μια Ελληνίδα επίσης ηθοποιό, την Αλίκη Γεωργούλη. Με την Αλίκη εκτός ότι έπαιζαν μαζί στο θέατρο, συμμετείχαν και σε διάφορα συλλαλητήρια, υπέρ της ειρήνης.

Όμως ούτε αυτός ο γάμος κράτησε και στα τέσσερα χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν. Έκανε όμως και τέταρτο γάμο με μια Ελβετίδα, από τον οποίο γάμο, απέχτησε και δυο παιδιά. Ο δικός τους γάμος, κράτησε πέντε χρόνια, μέχρι που το 1969 ερωτεύτηκε τρελά την ταλαντούχα Ελληνίδα ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα. Τη Νόνικα με την οποία είχε και την μεγαλύτερη σε διάρκεια σχέση, η οποία κράτησε είκοσι ένα χρόνια.

alexandrakisgios

Η μάχη του Αλέκου Αλεξανδράκη με τον καρκίνο
Τα τελευταία χρόνια πριν το μεγάλο του ταξίδι προς την αιωνιότητα, ήταν δάσκαλος υποκριτικής στο Εργαστήρι του Διαμαντόπουλου. Στις 8 Νοεμβρίου 2005, λίγες μέρες πριν τα γενέθλια του και σε ηλικία 77 χρονών, έφυγε από τη ζωή, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

alexandr5

Ένας αξέχαστος ηθοποιός, ένας αξέχαστος άνθρωπος, που πραγματικά πρέπει να γράψει κάποιος ολόκληρο βιβλίο (όπως βέβαια και σε αρκετούς ακόμα εκείνης της εποχής),για να καταλάβουμε το μέγεθος της ανθρωπιάς, της ηθοποιίας, της ομορφιάς στην ψυχή και στο σώμα του, για να μπορέσουν οι πιο νέες γενιές ηθοποιών να δουν, να ακούσουν και να καταλάβουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται, να αντιδρούν και να ενσαρκώνουν τους ρόλους τους, με αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό τους και προς το κοινό τους.