Το Freud, μια σειρά για τις ημέρες της απομόνωσης

Το Freud, μια σειρά για τις ημέρες της απομόνωσης

Το γνωστό που λέγαμε κάποτε, 'τόσες πολλές επιλογές, αλλά τόσος λίγος χρόνος' για πρώτη φορά στην ζωή μας δεν ισχύει. Κλεισμένοι στα σπίτια μας έχουμε τόσο πολύ χρόνο και θα έλεγα λιγότερες οι ξεχωριστές επιλογές αν κάποιος έχει δει πριν από την καραντίνα τις αξιόλογες ταινίες και σειρές.

Στη μουσική δεν αναφερόμαστε, παρά μόνο σε όλους αυτούς που δεκαετίες τώρα στο παρελθόν μας άφησαν συναρπαστικά τραγούδια.

Στην εποχή του streaming, εδώ και μία δεκαετία περίπου οι νέες μουσικές-παρ'όλο που υπάρχουν και αξιόλογα πράγματα, ο τρόπος με τον οποίο φτάνουν στον ακροατή, τις εξαϋλώνει.

Για όσους έχουν Netflix καλοδεχούμενο το Freud. Όταν ανέβηκε στην πλατφόρμα, χωρίς να ψάξω πληροφορίες γι' αυτή τη σειρά, ξεκίνησα να την βλέπω γιατί πάντα παραμένει στην μνήμη μου η συγκλονιστική ερμηνεία του Montgomey Clift στο Freud: The Secret Passion του John Houston, ενός τόσου σπουδαίου ηθοποιού, αλλά και τόσο βασανισμένου σε εκείνη την παλιά ταινία του ΄60.

Η σειρά του 2020 Freud δεν έχει βέβαια καμία σχέση με εκείνο το φιλμ, όμως στις ημέρες της κλεισούρας, είναι μία καλή επιλογή.

Γιάννης Πετρίδης

https://www.youtube.com/watch?v=VQfcZ9Ak2nU