Ο Κωστής Μπίτσιος αναλύει τις βραβεύσεις με τις χρυσές σφαίρες

Ο Κωστής Μπίτσιος αναλύει τις βραβεύσεις με τις χρυσές σφαίρες

Κείμενο από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

Χρυσές Σφαίρες 2020

(Γυναίκες, Αυστραλία και Ευρωπαίοι στο πλάνο)

Την βραδιά παρουσίασε για τελευταία φορά ο Ricky Gervais. Μίλησε για την κινηματογραφική πραγματικότητα: όλο και λιγότεροι πάνε σινεμά, αφού οι καλοί ηθοποιοί επιλέγουν κυρίως το Netflix για ρόλους ρεπερτορίου και επιτυχία κάνεις στις αίθουσες αν υποδυθείς τον σούπερ ήρωα με κοιλιακούς και ολόσωμη στενή φόρμα. Παράλληλα δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει την καλή σειρά του στο Netflix After Life, αν και δεν πρέπει να χάσεις και το παλαιότερο Derek, το οποίο μιλά με ειλικρινή τρόπο για τον θάνατο και με αγάπη για την τρίτη ηλικία. Πρώτο βραβείο της βραδιάς το Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy απονεμήθηκε στον Αιγύπτιο Ramy Youssef για την σειρά Ramy. Οι Reese Witherspoon και Jennifer Aniston απονέμουν επίσης το βραβείο Best Performance by an Actor in a Limited Series or a Motion Picture Made for Television στον αξεπέραστο Russell Crowe για το The Loudest Voice, όπως είχαμε προβλέψει προ 2 εβδομάδων https://www.apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/41701-kritiki-tou-bombshell.

thumbnaily

Standing ovation για τους Elton John και Bernie Taupin στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Rocketman. Best Performance by an Actor in a Supporting Role in a Series, Limited Series or Motion Picture Made for Television στον Σουηδό Stellan Skarsgard για το καταπληκτικό Chernobyl, στο οποίο συμπρωταγωνιστεί με την Emily Watson, όπως και το 1996 στο κινηματογραφικό Δαμάζοντας τα Κύματα. Best Television Series – Drama κηρύσσεται το μοναδικό Succession. Δείτε το όπου μπορείτε. Πρόκειται για σειρά με πανέξυπνο σενάριο και αξιοθαύμαστο καστ. Η τυφώνας Phoebe Waller-Bridge κερδίζει για το Fleabag (διαθέσιμο στο Amazon) το Best Performance by an Actress in a Television Series - Musical or Comedy. Η συμπρωταγωνίστριά της - και αγαπημένη και στην Ελλάδα πλέον - Olivia Colman την θαυμάζει από το κάθισμά της. Πρώτο κινηματογραφικό βραβείο της τελετής το Best Motion Picture - Foreign Language κερδίζει το Parasite από την Νότια Κορέα και ο Bong Joon Ho https://www.apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/40328-kritiki-toy-parasite.

thumbnailb

Η ανοιχτά ομοφυλόφιλη Kate McKinnon του SNL αναγγέλλει το Carol Burnett Award στην ανοιχτά ομοφυλόφιλη Ellen DeGeneres, που πρόσφατα μάς έκανε νερά με το ξέπλυμα στον ομοφοβικό Kevin Hart, αλλά και στον George W. Bush και είδε την συμπεριφορά της να επικρίνεται. Η Carol Burnett, η Beyonce και ο Jay Z κάθονται δίπλα στην παραλήπτρια του βραβείου, που αποκάλυψε στο sitcom της εν έτει 1997 την ταυτότητά της με συμπρωταγωνίστρια του επεισοδίου την παρούσα Laura Dern. Στον λόγο της ήταν αστεία και περιέπαιξε τους λευκούς γάμους του Hollywood.

Best Performance by an Actor In A Television Series – Drama κερδίζει δίκαια ο Brian Cox για το Succession. Ευχαρίστησε το υπόλοιπο καστ και ζήτησε συγγνώμη για την νίκη του από τους συνυποψηφίους του. Best Screenplay - Motion Picture στον Quentin Tarantino για το Once Upon a Time ... in Hollywood. Ως Best Motion Picture – Animated την έκπληξη κάνει το Missing Link του υποψήφιου για Όσκαρ (ParaNorman, 2012) Βρετανού Chris Butler. Best Performance by an Actress in a Supporting Role in any Motion Picture κερδίζει η πολύ καλή Laura Dern, υποδυόμενη την δικηγόρο διαζυγίων στο Marriage Story, ξεχωρίζοντας στις Σφαίρες σε μία δύσκολη κατηγορία. Μεταξύ άλλων ευχαριστεί το Netflix. Best Television Series - Musical or Comedy ανακηρύσσεται το φαβορί Fleabag (Amazon Prime). Η με θεατρικές καταβολές σειρά μίλησε με καταλυτικό τρόπο για τις γυναίκες του σήμερα. Πόσο φαλλοκρατικό φαντάζει σήμερα το What Women Want (2000) με τον Mel Gibson! Όχι τυχαία η Phoebe Waller-Bridge (Killing Eve) επιστρατεύτηκε για το σενάριο του νέου James Bond (No Time To Die). Best Original Song - Motion Picture κέρδισε το I'm Gonna Love Me Again, των - 52 ετών συνεργατών και πρώτη φορά από κοινού νικητών (!) - Elton John και Bernie Taupin (Rocketman).

Best Performance by an Actress in a Supporting Role in a Series, Limited Series or Motion Picture Made for Television κέρδισε η ανεπανάληπτη Patricia Arquette για το The Act (3η Σφαίρα της μετά από αυτές που κέρδισε για τα Boyhood και Escape at Dannemora, που σκηνοθέτησε ο Ben Stiller), αφήνοντας με 9 Σφαίρες τις Meryl Streep (σε 3 διαφορετικές δεκαετίες) και Barbra Streisand (σε 4 διαφορετικές δεκαετίες). Η Arquette παρότρυνε τους συμπατριώτες της να ψηφίσουν στις φετινές προεδρικές εκλογές. Best Performance by an Actress In A Television Series – Drama κηρύχθηκε η Olivia Colman για το The Crown. Αποδεικνύει το δραματικό, αλλά και το κωμικό ταλέντο της στην τηλεόραση (έχει κάνει ακόμα και παρωδία του Yentl https://twitter.com/polarhuller/status/1207792107211165698 στην τηλεόραση). Η ηθοποιός ξεχώρισε και ως μητριά στο Fleabag.

Η Charlize Theron απένειμε το Cecil B. deMille Award στον πρόσφατα Έλληνα Tom Hanks, που στην τηλεόραση ξεκίνησε το 1980 από την σειρά The Love Boat. Ο ίδιος φάνηκε ενοχλημένος που το βίντεο προς τιμήν του ξεκίνησε με απόσπασμα από αυτό το sitcom. Μετά την Natalie Portman προ 2 ετών και ο παρουσιαστής των Χρυσών Σφαιρών αναφέρεται στην συστηματική απουσία γυναικών από τις υποψηφιότητες καλύτερης σκηνοθεσίας. Η Barbra Streisand προτάθηκε δύο φορές (Yentl, The Prince of Tides) και το κέρδισε για το Yentl. Με την έναρξη της απονομής τουίταρε την έκπληξή της για την απουσία από την κατηγορία σκηνοθεσίας και σεναρίου της Greta Gerwig (Little Women). Ως Best Director - Motion Picture αναδεικνύεται τελικά ο Βρετανός Sam Mendes (1917), που κάνει ειδική αναφορά στον Martin Scorsese.

Best Performance by an Actress in a Limited Series or a Motion Picture Made for Television κερδίζει δίκαια η Michelle Williams που - έχοντας είδωλο την Barbra Streisand - κατέπληξε στο μιούζικαλ Fosse/Verdon. Αναφέρθηκε στο δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει αν θέλει να γίνει μητέρα ή όχι. Best Television Limited Series or Motion Picture Made for Television ψηφίστηκε το φαβορί Chernobyl (Amazon Prime), μία σειρά που κατέδειξε την προσποίηση του κομμουνισμού. Best Original Score - Motion Picture κέρδισε η Ισλανδή Hildur Guonadottir (Chernobyl) για το σκοτεινό θέμα του Joker. Best Performance by an Actor in a Supporting Role in any Motion Picture κρίθηκε αυτή του Brad Pitt στο Once Upon a Time...in Hollywood. Πριν 24 έτη είχε ξανακερδίσει για το Twelve Monkeys.

thumbnailk

Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Musical or Comedy απονεμήθηκε στον Taron Egerton για το Rocketman, στο οποίο έπαιζε και τραγουδούσε. Πρώτη υποψηφιότητα και νίκη. Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy κέρδισε η Awkwafina (Nora Lum), επίσης στην πρώτη της υποψηφιότητα, για το κινέζικο The Farewell. Best Motion Picture - Musical or Comedy για το σινεφίλ και …μουσικοφίλ (ο Brad Pitt οδηγεί υπό τους ήχους του California Dreamin’ κάτω από ένα poster του Funny Girl) Once Upon a Time...in Hollywood, που απέσπασε 3 Σφαίρες, αφήνοντας με 2 βραβεία το Rocketman. Η Glenn Close ανακοινώνει ως Best Performance by an Actor in a Motion Picture – Drama αυτήν του Joaquin Phoenix στο Joker. Καμμία έκπληξη εδώ. Ο Phoenix δηλώνει πως ο απών συνυποψήφιός του Christian Bale τον τρομάζει, ακόμα και αν έχουν τον ίδιο ατζέντη. Ο Rami Malek απονέμει την Σφαίρα για Best Performance by an Actress in a Motion PictureDrama στην Renee Zellweger, που επίσης τραγουδά και παίζει στο Judy. Κερδίζει 4η Σφαίρα 16 έτη μετά την τελευταία της νίκη για το Cold Mountain το 1994, χρονιά που κέρδισε και το Όσκαρ. Best Motion Picture Drama κηρύσσεται το 1917, ταινία που θα δούμε εδώ στις 9 Ιανουαρίου.

https://apotis4stis5.com/epikairotita/41933-oi-nikites-stis-xryses-sfaires