Μπορεί η επανάσταση να έλθει μέσα από ταινίες όπως ο Τζόκερ;

Μπορεί η επανάσταση να έλθει μέσα από ταινίες όπως ο Τζόκερ;

Συζητήσεις για την νέα ταινία με τον Τζόκερ μέσω της οποίας έντεχνα το Χόλυγουντ προσπαθεί να εκτονώσει την συσσωρευμένη αγανάκτηση που υπάρχει σε διάφορες χώρες στα καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα.

Σε μια διαφορετική εκδοχή αυτών που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια από τους Σούπερ ήρωες στον κινηματογράφο, επιχειρείτε μια επανάσταση που σε χώρες όπως η Αμερική μπορεί να συμβεί μόνο στον κινηματογράφο.

Σε κάποιο βαθμό βέβαια η ταινία αντικατοπτρίζει το κλίμα βίας που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Αμερική και έχει οδηγήσει σε πολλές σφαγές σε διάφορα σημεία που πηγαίνει συνήθως για διασκέδαση ή αγορές το κοινό.

Αυτοί που πιστεύουν ότι ι επαναστάσεις γίνονται μέσα από ταινίες μπορούν να μένουν ικανοποιημένοι, αυτός άλλωστε θα ήταν και ο στόχος των δημιουργών, οι υπόλοιποι θα πρέπει να γυρίσουν στην καθημερινότητα της αναζήτησης τρόπου να εξοφληθούν τα δάνεια στις τράπεζες, ιατρικής κάλυψης στα προβλήματα υγείας ή ακόμα και στην αναζήτηση στέγης ή τροφής..

Η ταινία έχει στοιχεία από Το κουρδιστό πορτοκάλι, τον Ταξιτζή, το King Of Comedy και γενικά Scorsese που ανεβαίνει όλο και περισσότερο στην εκτίμηση των φίλων του σινεμά.

Όσον αφορά την πραγματική επανάσταση, αυτή μπορεί να περιμένει.

Ο Joaquin Phoenix είναι βέβαια όλη η ταινία και θα πρέπει να πάρει το όσκαρ που έχασε στο I Walk The Line

Κώστας Ζουγρής

– Η εξέγερση είναι ο πιο δύσκολος από όλους τους πολέμους.

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Τις επαναστάσεις δεν τις κάνουν οι πεινασμένοι, αλλά οι χορτάτοι που δεν έφαγαν τρεις μέρες.

Ανώνυμος

https://www.youtube.com/watch?v=uC-IhSfXkes