«Nimic»: Το τρέιλερ της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

«Nimic»: Το τρέιλερ της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Στον οσκαρικό απόηχο της «Ευνοούμενης» η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «Nimic» έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου και μέσα σε 12 λεπτά, η ταινία αφηγείται μία παράξενη εμπειρία που ζει στο μετρό ένας επαγγελματίας τσελίστας, η οποία επιφέρει ριζικές αλλαγές στην ζωή του.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών βρίσκεται ο Ματ Ντίλον, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο «Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ» αλλά και η Δάφνη Πατακιά. Ο Ντιέγκο Γκαρσία εκτελεί χρέη διευθυντή φωτογραφίας.

Ο Λάνθιμος μιλώντας για την ταινία, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμά που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες».

Στον αντίποδα ο Ντίλον τίμησε τον μεγάλο σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας: «Είναι σπάνιο ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης σαν τον Γιώργο να γυρίζει μικρού μήκους ταινίες, έτσι ήμουν χαρούμενος που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Στο Γιώργο αρέσει να ρισκάρει και να προσφέρει στο κοινό δύσκολα θέματα για να χωνέψει.

Η δομή της ταινίας είναι πολύπλοκη, δεν είσαι πάντα σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ακόμα κι εγώ αναρωτιόμουν κάποιες φορές, αλλά όταν ρωτούσα το Γιώργο να μου εξηγήσει απλώς με κοιτούσε χαμογελαστός. Πιστεύω προτιμά να «μιλούν» οι ταινίες για εκείνον».