Ice on Fire: Ο Leonardo DiCaprio μάχεται για την κλιματική αλλαγή

Ice on Fire: Ο Leonardo DiCaprio μάχεται για την κλιματική αλλαγή

Μια θετική ματιά στην δημόσια συζήτηση που γίνεται για την κλιματική αλλαγή έρχεται να προσθέσει το «Ice on Fire», με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο -που εκτός από παραγωγός δανείζει και την φωνή του στο ντοκιμαντέρ αυτό που παρουσιάστηκε στις Κάννες- να προτείνει λύσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ταινία αυτή οραματίζεται μια έξοδο από την κλιματική κρίση μέσω της χρήσης «πολύ συγκεκριμένων» μέσων, συνοψίζει η Αμερικανίδα δημιουργός της Λέιλα Κόνερς, η οποία είχε ήδη συνεργαστεί με τον ηθοποιό για την ταινία «The 11th Hour» με θέμα και πάλι το κλίμα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα φαιοφύκη, τα μεγάλα αυτά φύκια που υπάρχουν κατά μήκος των θαλάσσιων ακτών. Όχι μόνον απορροφούν την πενταπλάσια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα από τα φυτά που φύονται στην επιφάνεια, αλλά βρίσκονται επίσης και μεταξύ αυτών που αναπτύσσονται με την μεγαλύτερη ταχύτητα στον κόσμο.

«Αν παρέχουμε μια διατροφή με βάση τα φύκια στα βοοειδή, εξασφαλίζουμε μείωση 90% της παραγωγής μεθανίου», διαβεβαιώνει στο ντοκιμαντέρ ο Μπεν Σμιθ, παραγωγός φαιοφυκών και ένας από τους επιχειρηματίες που ερωτώνται στην ταινία.

Νέα καύσιμα, καινοτόμες τεχνικές για να απαλείψουμε το διοξείδιο του άνθρακα… Το ντοκιμαντέρ αυτό στέκεται στις επιστημονικές εξελίξεις που πρέπει να εφαρμόσουμε στην πράξη χωρίς καθυστέρηση.

«Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αναστραφεί αν δεν ενεργήσουμε τώρα», δηλώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία.

«Δεν είναι ένα πρόβλημα του μέλλοντος. Τα αποτελέσματά της θα είναι ορατά κατά τη διάρκεια και της δικής μας ζωής», συμπληρώνει η Λέιλα Κόνερς. «Είναι ένα πρόβλημα ανθρώπινο, ηθικό. Σκοτώνουμε τις μελλοντικές γενιές με την αδράνειά μας και την απόλυτη ανικανότητά μας να το συζητήσουμε με τον σωστό τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ