Γιάννης Πετρίδης: Ο George Clooney απογειώνει την σειρά Catch-22

Γιάννης Πετρίδης: Ο George Clooney απογειώνει την σειρά Catch-22

Catch-22

Καθώς δεν μεταδίδονται αυτή την εβδομάδα οι εκπομπές λόγω εκλογών, χάρηκα ιδιαίτερα βλέποντας και τα 6 επεισόδια της τηλεοπτικής Mini σειράς Catch-22.

Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Joseph Heller του 1961 και θεωρείται μία από τις πιο σπουδαίες αντιπολεμικές σάτιρες.

Όταν έχει προηγηθεί μία ταινία με σκηνοθέτη τον Mike Nichols είσαι επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα μιας νέας έκδοσης σε τηλεοπτική σειρά, όμως ο George Clooney και ο Grant Heslov κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα φοβερά ελκυστικό αποτέλεσμα που θα παίξει σε πολλές κατηγορίες στα επερχόμενα Emmy.

Πρωταγωνιστής είναι ο Christopher Abbott που τον έχουμε δει σε πολλές ταινίες και σειρές, όπως τα First Man και Sinner.

Το cast στηρίζεται σε σχετικά άγνωστους ηθοποιούς, εκτός από τον Clooney και τον Αbbott σε αντίθεση με εκείνο της ταινίας, αλλά αυτό εγώ το βρίσκω ότι είναι στα υπέρ της σειράς, γιατί σχεδόν όλοι είναι θαυμάσιοι.

Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1944, κυρίως στην Ιταλία κάτι που για μένα προσωπικά κάνει ακόμα πιο γοητευτική αυτή την περιπέτεια.

Από τα ατού της σειράς είναι η μουσική, ένα πανόραμα των ηχογραφήσεων των Big Bands εκείνης της εποχής, ένα από τα κορυφαία τραγούδια του 20ου αιώνα, το Paper Doll με τους Mills Brothers και ακόμα, η θεία του George, η υπέροχη Rosemary Clooney και ο Renato Carosone που όμως δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα την καριέρα τους τότε, αλλά μεταφέρθηκαν για να εξυπηρετήσουν την υπόθεση, καμιά δωδεκαριά χρόνια πριν, όπως έγινε και από τον Αντώνη Κόκκινο για την εκπομπή μου, που ενώ ξεκίνησε το '75, την τοποθέτησε χρονικά στο 1979.

Πάντα στην ζωή μου πίστευα στις συμπτώσεις και συνεχίζω, γράφω αυτό το κομμάτι σήμερα, ημερομηνία που είχε γεννηθεί η Rosemary Clooney μια σπουδαία τραγουδίστρια με ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου από την τζαζ, μέχρι την ποπ που την θυμάμαι κάθε εβδομάδα αυτό το καιρό στις εκπομπές που κάνω στο πρώτο με την δεκαετία του '50.

Γιάννης Πετρίδης

ΥΓ φαίνεται ότι ο George Clooney μπαίνει στο κλαμπ αυτών που ερωτεύτηκαν την Ιταλία

Αγαπάτε την μουσική από το παρελθόν; θέλετε να ξέρετε τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο; σας αρέσει να ενημερώνεστε πρώτοι για τις αυριανές εξελίξεις; στηρίξτε την προσπάθεια μας με όποιο ποσό θέλετε και σας επιτρέπουν τα οικονομικά σας, εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να σας το ανταποδώσουμε.