Our Favourite Oscars, όπως τα είδε ο Κωστής Μπίτσιος

Our Favourite Oscars, όπως τα είδε ο Κωστής Μπίτσιος

Με We Will Rock You και We Are The Champions από τους Queen ξεκίνησε η τελετή. Στα φωνητικά ο Adam Lambert, που πριν 10 χρόνια μπήκε στο American Idol, ερμηνεύοντας τραγούδι τους. Η νικήτρια της Χρυσής Σφαίρας Regina King κερδίζει βραβείο β’ γυναικείου ρόλου, κάνοντας 34 συνολικά τα βραβεία, που έχει αποσπάσει για την συγκεκριμένη ερμηνεία της. Μια νέα Glenn Close γεννιέται; η Amy Adams ξαναχάνει. Κάτω από το σκηνικό της βραδιάς, που θυμίζει τα μαλλιά του Trump, το Όσκαρ κοστουμιών απονέμεται στην Ruth Carter για την δουλειά της στο Black Panther. 2ο βραβείο για την superhero ταινία για Best Production Design και ο ευχαριστήριος λόγος αναγιγνώσκεται για πρώτη φορά από οθόνη κινητού τηλεφώνου. Ο Alfonso Cuaron κερδίζει Όσκαρ φωτογραφίας (Netflix). Η Jennifer Hudson στονάρει, τραγουδώντας το υποψήφιο I’ll Fight.

thumbnail

Καλύτερο Documentary αναδεικνύεται το Free Solo, που αφορά στον ορειβάτη Alex Honnold. Καλύτερος ήχος για το Bohemian Rhapsody, όπως και βραβείο Sound Mixing. Η Glenn Close από κάτω στα χρυσά, όπως πρόσφατα και η Meryl Streep, περιμένει το βραβείο της. Μηδέν χημεία μεταξύ Bradley Cooper και της συνοδού του. Καλύτερα με την μητέρα του. Το φαβορί Roma είναι το Best Foreign Language Film. Ξανά στην σκηνή ο Cuaron. Standing ovation για την Bette - Divine - Midler, που ηρέμησε το κοινό με το τραγούδι του Mary Poppins Returns. Στο πιάνο ο Marc Shaiman. Καλύτερο μοντάζ στο Bohemian Rhapsody, νικητή του Film Editing Award (Eddie). Βραβείο β’ αντρικού ρόλου στο φαβορί Mahershala Ali, που κερδίζει, υποδυόμενος ξανά τον ομοφυλόφιλο. 2ο βραβείο σε 3 χρόνια. Στο πλάι του Sam Elliott η γυναίκα του Katharine Ross. Χάνει ο Richard E. Grant σε ρόλο που ήταν να παίξει ο συνυποψήφιός τους Sam Rockwell.

Η Disney κερδίζει δικαίως για το Spiderman: Into the Spider Verse. Η νικήτρια του Grammy Kacey Musgraves επί σκηνής, για να παρουσιάσει το υποψήφιο country τραγούδι μιας φοβερής ταινίας των αδελφών Cohen, που προέβαλε το Netflix (The Ballad of Buster Sruggs). Ο αιωνίως ξινός Spike Lee δεν αντιλαμβάνεται το χιούμορ των stand-up κωμικών παρουσιαστών John Mulaney και Awkwafina. Το αγαπημένο Bao κερδίζει βραβείο ως καλύτερο animated short. 2 γυναίκες, όπως και για το Bao, επί σκηνής για το καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (Period-End of Sentence/Netflix). Τα ρεαλιστικά visual effects του First Man κερδίζουν το Avengers Infinity War. Από τις καρέκλες τους σηκώθηκαν, για να τραγουδήσουν οι Lady Gaga και Bradley Cooper, στην πιο ωραία παρουσίαση και ερμηνεία ως τώρα της βραδιάς. Δεν της ξέφυγε το κοκοράκι της Lady, ελλείψει προθέρμανσης. Φόντο το κοινό, όπως στην performance The Artist On The Composer του ΚΠΙΣΝ.

thumbnail 1

Οι πιο όμορφες της βραδιάς, Krysten Ritter (Jessica Jones) και Kiki Layne (If Beale Street Could Talk) ανακοινώνουν ως καλύτερο Live Action Short το Skin. Best Original Screenplay κερδίζει το Green Book, οπότε ένα αγαλματάκι πάει στον πραγματικό οδηγό της υπόθεσης. Το The Favourite μένει με την χαρά του BAFTA. Το ήθελε και το κέρδισε το Best Adapted Screenplay ο Spike Lee για το BlacKkKlansman, αναφερόμενος στο Black History Month. Έχει κερδίσει και το BAFTA. Φώναξε στο κοινό στις προεδρικές εκλογές του 2020 Do The Right Thing, επιλέγοντας μεταξύ αγάπης και μίσους. Best Original Score στο Black Panther (Ludwig Goransson). Καλύτερο τραγούδι στο φαβορί Shallow. Η Lady Gaga συγκινημένη μίλησε για την δουλειά, που κρύβεται πίσω από την επιτυχία. Το All The Stars δεν ερμηνεύθηκε ζωντανά στην σκηνή, προφανώς λόγω του ηλεκτρονικού του ήχου. Η Φιλαρμονική του Λος Άντζελες υπό την διεύθυνση του Gustavo Dudamel αποχαιρέτησε τους θανόντες με μουσική John Williams.

thumbnail 3

Όρθιοι υποδέχτηκαν το A Star Is Born του 1976 Barbra Streisand. Παρουσίασε μια ταινία που λάτρεψε, το BlacKkKlansman, και αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλήθεια, στο Μπρούκλυν, αλλά και στην κοινή αγάπη αυτής και του Spike Lee στα καπέλα. Best Actor στον νικητή της Χρυσής Σφαίρας, του SAG, του BAFTA και πολλών ενώσεων κριτικών Rami Malek. 4 στα 4 ως τώρα η ταινία Bohemian Rhapsody. Ο ηθοποιός δεν ευχαρίστησε τον σκηνοθέτη Bryan Singer, που φέρεται ότι βίαζε ανήλικα αγόρια. Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό στον 79χρονο γερουσιαστή John Lewis για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Green Book. Best Actress η Olivia Colman. Πρώτα ευχαρίστησε τον «καλύτερο σκηνοθέτη της» Γιώργο Λάνθιμο. Κέρδισε και το BAFTA και περιμένουμε πλέον την νέα σεζόν του The Crown στο Netflix. Δείτε εν τω μεταξύ το Broadchurch. Όλοι οι σταρς θα θέλουν να σκηνοθετηθούν από τον Λάνθιμο, που σηκώθηκε, για να την συγχαρεί γονατιστός. Κρίμα για την Glenn Close. Καιρός να γίνει ταινία το Sunset Boulevard.
Best Director ο Alfonso Cuaron, που κέρδισε και το Directors Guild Award, που προβλέπει άνω του 95% των νικητών στα Όσκαρς. Ως τώρα όλοι πήραν από κάτι.

thumbnail 2

Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ (save the best for last) Julia Roberts, που φέτος ξεχωρίζει στο Ben Is Back (8/10), έδωσε το Oscar καλύτερης ταινίας για το 2019 στο Green Book, που κέρδισε και το Producer’s Guild of America award. Το PGA Award έχει βγάλει τον νικητή 22 στις 30 βραδιές. Ο Spike Lee δεν θα είναι χαρούμενος, ενθυμούμενος ότι το 1990 έχασε το καλύτερο σενάριο από το Driving Miss Daisy, του οποίου σύγχρονη εκδοχή είναι το Green Book. Έλειψε ένας καλός παρουσιαστής. Οι πολλές διαφημίσεις καταστρέφουν την τελετή. Και του χρόνου… θα τα δούμε.

https://apotis4stis5.com/film-tv/filmtv/36836-70-s-freddie-mercury-rami-malek

Αν πιστεύεις ότι αξίζουμε την συνεισφορά σου, και έχεις την δυνατότητα, είναι εύκολο να το κάνεις. Με αποκλειστικές ενημερώσεις θα είσαι 'πιο κοντά στην μουσική'